Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Forbløffer i garderoben

Martin Ødegaard (20) pryder i dag den spanske storavisa Mundo Deportivo. Avisa hevder nordmannen imponerer Real Sociedad-garderoben.

NYTT EVENTYR: Martin Ødegaard smilte fornøyd da han ble presentert som Real Sociedad-spiller i begynnelsen av juli. Foto: NTB scanpix
NYTT EVENTYR: Martin Ødegaard smilte fornøyd da han ble presentert som Real Sociedad-spiller i begynnelsen av juli. Foto: NTB scanpix Vis mer

Ødegaard har fått en glitrende start i den spanske storklubben Real Sociedad. Han sørget for en målgivende pasning da laget vant 5-0 over Lagun Onak i en treningskamp lørdag.

Tirsdag klinker den baskiske utgaven av Mundo Deportivo til med tre sider om Ødegaard. Både på førstesida og to sider inni avisa hylles 20-åringen.

- Spillerne i garderoben er imponert over det tekniske nivået, heter det.

TOPPOPPSLAG: - Ødegaards innvirkning, heter det på førstesida av Mundo Deportivo.
TOPPOPPSLAG: - Ødegaards innvirkning, heter det på førstesida av Mundo Deportivo. Vis mer

Ødegaard ble klar for Real Sociedad 5. juli. Han lånes ut fra Real Madrid, i det som ser ut til å bli to sesonger. Valget skal ha stått mellom klubben fra San Sebastian og den tyske giganten Bayer Leverkusen.

Ryddet førstesida

Og Ødegaard forbløffer på direkten. Mundo Deportivo rydder nesten hele førstesida i dag. «Impacto Odegaard», lyder overskriften. Eller på norsk: «Ødegaards innvirkning.» Avisa skriver at han har etterlatt seg et solid inntrykk den første uka i La Liga-klubben. Både trenere og lagkamerater er angivelig imponert:

- Blant de viktigste egenskapene er måten han håndterer ballen på. Hvordan han mottar den, vender om – og finner medspillerne.

Real Sociedad har savnet en playmaker etter at Xabi Prieto (35) la opp i 2018. Mundo Deportivo skriver at Ødegaard kan komme til å fylle rollen. Klubben endte på niendeplass forrige sesong.

Ødegaard fikk sitt store gjennombrudd i nederlandske Vitesse. Han scoret åtte mål og hadde ti målgivende pasninger forrige sesong. For å ta ytterligere et steg – og nærme seg troppen til Real Madrid – skal han nå prøve seg i Real Sociedad.

STORE OVERSKRIFTER: Mundo Deportivo bruker to sider inni avisa på Ødegaard.
STORE OVERSKRIFTER: Mundo Deportivo bruker to sider inni avisa på Ødegaard. Vis mer

Ødegaard sier selv at han sto fritt til å velge klubb. Men det vil være naivt å tro at Real Madrid ikke hadde en viss påvirkning. Ved å spille i La Liga vil klubben ha bedre oversikt over Ødegaard, og han vil ta innover seg den spanske kulturen. Nordmannen forstår spansk relativt godt, men valgte å svare på engelsk da han ble presentert som Sociedad-spiller.

- Foruten ferdighetene med ball mot Lagun Onak – fra midtbanen og oppover – involverte Ødegaard seg i de defensive oppgavene, skriver Mundo Deportivo.

Henrykt

Norske eksperter er henrykt over klubbvalget:

- Jeg tror både filosofi og liga passer godt. Det er et riktig steg på veien mot det endelige målet om å spille for Real Madrid, sier fotballekspert Lars Tjærnås til NTB.

- De har garantert snakket nøye med interesserte klubber hvor spilletid har vært det viktigste temaet. Så ja, jeg tror han kommer til å spille mye.

Også Viasat-kommentator Paul Thomas Clay tror Ødegaard får mye spilletid den kommende sesongen.

NY KLUBB: Etter lang tid med spekulasjoner har Martin Ødegaard bestemt seg. Video: Real Sociedad Vis mer

Han sier:

- Det er definitivt ikke bare, bare å ta en plass i førsteelleveren til «La Real». Det er mange gode, offensive spillere der fra før. Nettopp av den grunn tror jeg klubben passer perfekt. Ødegaard ønsker å lykkes i La Liga, og Sociedad er derfor – tror jeg – rett sted på riktig stadium av karrieren.

Tre bortekamper

Real Sociedad sesongåpner borte mot Valencia 17. august. Deretter venter Mallorca og Athletic Bilbao, også disse kampene borte.

Årsaken til den spesielle sesongstarten er at Real Sociedads hjemmebane – Anoeta – oppgraderes. Kapasiteten økes fra 32.000 sitteplasser til 42.000.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media