Forbløffer Italia

Jens Petter Hauge (21) skaper overskrifter etter praktkamp. - For en avtale det har vært for AC Milan. De brukte bare 42 millioner kroner på å signere ham, påpeker fotballguru.

FANTASTISK KAMP: Jens Petter Hauge. Foto: NTB
FANTASTISK KAMP: Jens Petter Hauge. Foto: NTB Vis mer
Publisert
  • AC Milan - Celtic 4-2

Tidligere Bodø/Glimt-spiller Jens Petter Hauge (21) pryder italienske forsider i dag etter superkampen mot Celtic torsdag kveld.

AC Milan vant 4-2, avanserte til 16-delsfinalen i Europa League - og Hauge scoret ett av målene. Han hadde også en målgivende pasning.

I natt ville hyllesten ingen ende ta.

Da italienske papiraviser kom ut av trykken, hadde de ansiktet til Hauge på forsida. Alt dreide seg om den strålende kampen og raidet der han lurte tre mann og sørget for 3-2.

Det var et vilt og sensasjonelt øyeblikk av en nordmann på San Siro.

JUBEL-HAUGE: Dette er førstesida til storavisa Gazzetta dello Sport i dag. Jens Petter Hauge pryder avisa, som slår fast at «Diavolo» (kallenavnet til AC Milan som betyr djevelen) scoret fire mål.
JUBEL-HAUGE: Dette er førstesida til storavisa Gazzetta dello Sport i dag. Jens Petter Hauge pryder avisa, som slår fast at «Diavolo» (kallenavnet til AC Milan som betyr djevelen) scoret fire mål. Vis mer

Til sammen har han tre mål for den italienske giganten: To i Europa League og ett i Serie A.

- For en avtale det har vært for AC Milan. De brukte bare 42 millioner kroner på å signere Jens Petter Hauge. Talentfull, skriver fotballguruen Fabrizio Romano på Twitter.

Romano er sportsjournalist. Men først og fremst er han en guru på overganger. Han er som regel først ute når en spiller av betydning går fra en klubb til en annen.

På Twitter har han 2,2 millioner følgere.

I slutten av september meldte Romano at AC Milan kom til kjøpe Hauge fra Bodø/Glimt. Mange mente at nyheten var for sensasjonell til å være sann.

Men Romano visste hva han snakket om. Og i går leverte kantspilleren sin beste kamp for klubben med kallenavnet «Diavolo» eller «Rossoneri».

PÅ FØRSTESIDA: - Mamma Mia, for et Milan, skriver Tuttosport i dag. Tittelen er ledsaget av en smilende Jens Petter Hauge.
PÅ FØRSTESIDA: - Mamma Mia, for et Milan, skriver Tuttosport i dag. Tittelen er ledsaget av en smilende Jens Petter Hauge. Vis mer

Italienske aviser bruker uttrykk som «en juvel av et mål», «et mesterstykke» og «Super-Hauge».

Om sin egen innsats erklærer den nye supernordmannen:

- Jeg er veldig glad for mål og målgivende. Jeg føler at jeg lærer hver dag. Det var en god kveld for meg og laget. Det er en fantastisk gruppe, vi er en familie. Vi leder Serie A og har kvalifisert oss til videre spill i Europa League.

DIALLO: I januar kommer Amad Diallo fra Atalanta til Manchester United. Fabrizio Romano er sikker på at fansen har mye å glede seg til. Vis mer

Zlatan Ibrahimovic er skadet og så Hauges show fra tribunen. Søndag venter Sampdoria borte.

- Hauge frykter ingen, sier tidligere Bari-spiller Erik Huseklepp, som satt i TV 2-studioet i går kveld.

- Han går rett ut og synes det er kjempegøy å matche seg mot noen av de beste spillerne i verden. Det synes. Og det er derfor han lykkes.

- Milan - Celtic. Wow, melder den tidligere AC Milan- og Italia-kapteinen Franco Baresi på Twitter.

GRUPPE H

Lille532012-511
Milan531111-710
Sparta Praha520310-116
Celtic50147-171
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer