Forbløffer USA

Viktor Hovland (25) sikret søndag karrierens største seier da han vant omspillet mot Denny McCarthy (30) i The Memorial. Det vekker naturligvis oppsikt i USA.

SEIER: Viktor Hovland sikret karrierens største seier da han vant The Memorial i Ohio. Foto: NTB
SEIER: Viktor Hovland sikret karrierens største seier da han vant The Memorial i Ohio. Foto: NTB Vis mer
Publisert

- Det er utrolig. Det har ikke helt sunket inn ennå. Jeg er litt målløs, men det er utrolig kult.

Smilet gikk rundt for Viktor Hovland i prat med Discoverys Carsten Skjelbreid på plass i Muirfield Village i Ohio.

Minutter tidligere hadde Hovland senket parputten som sikret han karrierens største seier. Fra Ohio reiser han ikke bare med trofeet - som han fikk utdelt av golflegenden Jack Nicklaus. Han reiser også hjem 39,7 millioner kroner rikere.

Nordmannen sikret med det sin fjerde PGA Tour-seier i karrieren, og vil etter alle solemerker klatre til femteplass på verdensrankingen når den oppdateres mandag.

Slo tilbake umiddelbart

- Viktor Hovland sikret seg sin største seier i karrierens på Memorial. Det var hjerteskjærende å se han på PGA Championshp, men han trengte ikke å vente lenge før han slo tilbake, skriver den profilerte golf-journalisten Daniel Rapaport på Twitter til sine 234 000 følgere.

Med seieren er Hovland nå i svært så celebert selskap. Sammen med stjernene Rory McIlroy og Jon Rahm er 25-åringen fra Ekeberg nå den eneste spilleren som står med en PGA Tour-seier i hver av de fire siste sesongene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer