Forbløffer: - Useriøst bra

Magnus Carlsens (32) prestasjoner ved sjakkbrettet forbløffer. - Det er helt sykt, mener landsmann. Midt under TV-sendingen kom det en potensielt knusende beskjed for Carlsen.

STORSPILL: Magnus Carlsen leder før hurtigsjakk-VM skal avgjøres på onsdag. Foto: Giuseppe CACACE / AFP / NTB
STORSPILL: Magnus Carlsen leder før hurtigsjakk-VM skal avgjøres på onsdag. Foto: Giuseppe CACACE / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dag én av hurtigsjakk-VM i Kasakhstan ble en eneste stor opptur for Magnus Carlsen. På dag to befestet han sin posisjon som en av de aller beste sjakkspillerne gjennom tidene.

- Han spiller useriøst bra for tiden. Det er helt utrolig å se på. Det er så mange gode spillere, men han får det til å se lett ut. Det er helt sykt, sier Benjamin Haldorsen til NRK om landsmann Carlsen.

I tirsdagens første parti vant han forholdsvis enkelt mot nederlandske Jorden van Foreest som var en av Carlsens sekundanter da nordmannen vant VM i langsjakk for ett år siden.

- Det var kanskje litt risikabelt det jeg holdt på med, men det løste seg fort. Akkurat her funket det ikke for ham, sa Carlsen til NRK.

Etter seieren i første parti, møtte 32-åringen fra Lommedalen Vladimir Fedosejev. Med svarte brikker endte partiet i remis.

- Da kan begge være fornøyd, kommenterte NRKs Torstein Bae.

- Det er helt greit. Jeg prøver alltid å vinne, men jeg var ikke i nærheten her. Så det er helt fint, sa Carlsen selv til rikskanalen.

NRK med sykdomsbeskjed

Rett før Carlsen skulle spille mot Fedosejev kunne NRKs Heidi Røneid meddele at Eric Hansen hadde trukket seg fra turneringen etter det hun trodde var corona.

Hansen spilte mot nordmannen på dag én av VM.

- Det er så 2020, sa NRKs Ole Rolfsrud med glimt i øyet.

SJAKK: Den internasjonale sjakkdommeren Kristoffer Gressli mener Magnus Carlsens påstander om Hans Niemann er de drøyeste i sjakkhistorien. Video: AP / Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det er så ille at han trekker seg fra turneringen i hvert fall, fulgte Røneid opp.

Dagbladet har vært i kontakt med Hansen. Han kan ikke bekrefte at han er coronapositiv.

- Jeg fikk influensaliknende symptomer gjennom natta, men jeg kan ikke bekrefte at det er snakk om covid-19, sier Hansen til Dagbladet.

Sykdomsbeskjeden føyer seg inn i rekken av dårlige nyheter kanadieren har fått. I dagene før VM i hurtig- og lynsjakk meddelte han at han hadde klart å bestille flybilletter til feil by.

Istedenfor å bestille billetter til Almaty der turneringen spilles, hadde han bestilt billetter til Astana, over 1200 kilometer fra VM-byen.

Dubov etter remis: - Kjedelig parti

I det tredje partiet møtte Carlsen Daniil Dubov. Den russiske stormesteren har spilt solid sjakk i innledningen av VM, og sto før partiet mot Carlsen med fem og et halvt poeng. Nok en gang endte det med remis.

SKUFFET: Daniil Dubov mente partiet mot Magnus Carlsen - som endte i remis - var kjedelig. Foto: Reuters /Anton Vaganov
SKUFFET: Daniil Dubov mente partiet mot Magnus Carlsen - som endte i remis - var kjedelig. Foto: Reuters /Anton Vaganov Vis mer

Dubov var skuffet etter partiet. Til NRK sa han følgende:

- Jeg synes det var et ganske kjedelig parti. Bortsett fra at det var Magnus, så skjedde det egentlig ikke noe. Det var ikke noen kritiske punkt, det var bare solid fra begge. Noen ganger kan det skje, sa han.

Med seier i tirsdagens siste parti mot Giga Quparadze avsluttet Carlsen dagen med sju og et halvt poeng av ni mulige. Det betyr at nordmannen leder alene før turneringen avgjøres onsdag.

- Jeg prøvde å spille på vinst med liten risiko, og så ble det for lite. Det siste partiet var dårlig. Jeg var sliten, rett og slett. Men jeg rodde det i land. Jeg får prøve å komme meg til i morgen, sa Carlsen til NRK.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer