Forbløffet: - Litt drøyt

Karsten Warholm (25) mottok OL-gullet i formiddag. Rivalen Rai Benjamin kan fortsatt ikke tro tidene det ble løpt på: - Litt drøyt, sier Warholm om at 45-tallet kom opp.

GLAD GUTT: Karsten Warholm mottok OL-gullet i formiddag, norsk tid. Foto: NTB
GLAD GUTT: Karsten Warholm mottok OL-gullet i formiddag, norsk tid. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
ol-logo

OL Tokyo

2020

TOKYO (Dagbladet): Karsten Warholm mottok i formiddag OL-gullet etter seieren på 400 meter hekk i morges.

Tokyo ligger sju timer foran Norge. Olympiastadion lå badet i flomlys da Warholm mottok medaljen og den norske nasjonalsangen ble spilt.

Nordmannen fikk gullet knapt åtte timer etter at han stormet i mål til monstertida 45,94 – hvilket er ny verdensrekord.

MEDALJESEREMONI: Karsten Warholm, Rai Benjamin og Alison dos Santos var som prikker på den store stadion. Men prestasjonene var gigantiske. Foto: Tore Ulrik Bratland
MEDALJESEREMONI: Karsten Warholm, Rai Benjamin og Alison dos Santos var som prikker på den store stadion. Men prestasjonene var gigantiske. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

Amerikaneren Rai Benjamin og Alison dos Santos fikk sølv- og bronsemedaljene sine på Olympiastadion som tar 68.000 tilskuere, men som bare besto av utøvere og mediefolk.

- Dette er et øyeblikk som kan synke inn for alltid, sier Warholm.

- Det er en helt sjuk opplevelse. Jeg hadde ikke trodd jeg skulle gå på 45 sekunder. Å kunne levere et sånt OL-løp er bare helt spinnvilt. Jeg kjente over hekk ti at det hadde gått fort, men 45 er litt drøyt, erklærer gullvinneren.

Den gamle verdensrekorden var på 46,70.

Benjamin, som løp inn til 46,17, var raskt ute med å slå fast at han hadde vært med på et historisk løp. Selv verdensrekorden til Usain Bolt på 100 meter kan ikke måle seg med dette, mener han.

- Hvis noen hadde sagt at jeg skulle løpe på 46,1 sekunder – og tape – hadde jeg gitt dem bank, sier amerikaneren.

- Dette var det største løpet i den olympiske historien. Det kan ingen bestride.

På spørsmål om hvordan han reagerte på tida sier Warholm:

- Jeg hadde ingen rasjonelle tanker, egentlig. Det var bare emosjoner. Det er spesielt, fordi OL er så sjelden. Tilfeldighetene skal ha det til at OL-gull var det eneste jeg ikke hadde i samlingen. Så jeg hadde selvfølgelig lyst på det.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer