Vekker oppsikt i Australia

Forbløffet av Jakob-detalj

Den australske 800-meterløperen Charlie Hunter er mektig imponert over en Jakob Ingebrigtsen-detalj. - Håper jeg ikke skremmer noen, svarer nordmannen.

VEKKER OPPSIKT: Jakob Ingebrigtsen har blitt en av de største stjerne i friidrett. Video: Løkås/Haarstad. Klipp: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

EUGENE (Dagbladet): Den australske mellomdistanseløperen, som deltok i OL i Tokyo på 800 meter, røyk dessverre ut av mesterskapet i semifinalen.

Det gjorde at han hadde god tid til å utforske hva landet hadde å by på, men 26-åringen var verken interessert i et dypdykk i Japans kjøkken eller å oppsøke andre turistattraksjoner.

Han dro tilbake til OL-arenaen for å speide på stjernene - i håp om å lære noe til framtidige mesterskap.

Og der var det spesielt én utøver som lamslo ham.

Norske Jakob Ingebrigtsen.

HØYT RESPEKTERT: Jakob Ingebrigtsen - her under 1500 meter-finalen i Tokyo. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
HØYT RESPEKTERT: Jakob Ingebrigtsen - her under 1500 meter-finalen i Tokyo. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Respekt av alle

Det er i podkasten Beer Mile at australieren avslører hva han la spesielt merke til under utsiktstokten.

- Uten tvil Jakob Ingebrigtsen. Jeg har en god historie. Oppvarmingen hans var helt syk, sier Hunter i podkasten.

Han forklarer at Norge, som eneste nasjon, hadde puttet en tredemølle på et rom med aircondition like ved oppvarmingsbanen. Det gjorde at Ingebrigtsen kom seint.

Men da han først kom - fikk australieren sjokk:

- Han kommer med et entourage rundt seg. Måten han varmer opp på gjør at alle ser på ham, han får automatisk respekt av alle. Måten han gjorde det på var unikt, han hadde så kontroll, sier han til Beer Mile.

IMPONERT: Charlie Hunter. Foto: NTB
IMPONERT: Charlie Hunter. Foto: NTB Vis mer

Flau og stolt

Jakob Ingebrigtsen smiler lurt når Dagbladet gjenforteller den australske 800-meterløperens ord.

- Det var voldsomt hva han har fått med seg, sier Ingebrigtsen og ler.

- Forstår du hva han reagerer på?

- Ja … Nei … Jeg vet ikke hva de andre gjør i oppvarming, for jeg fokuserer bare på meg selv. Jeg vil ikke at noe skal være tilfeldig, så jeg har de samme oppvarmingsrutinene som jeg har hatt hele tiden, sier 21-åringen.

Han forklarer at det innebærer femten minutter med rolig jogg før han tøyer og kjører terskeldrag på noen minutter hver for å bli god og varm.

- Er det auraen din han har lagt merke til?

- Jeg kan i hvert fall si at jeg ikke er oppmerksom på det selv, men jeg er jo der. Så er det opp til de andre å mene noe om hvordan de opplever det. Jeg håper at jeg ikke skremmer noen.

RO: Jakob Ingebrigtsen gikk enkelt videre fra forsøksheatet på 1500 meter i Eugene, og roen han nå viser er ikke noe nytt. Video: Løkås/Haarstad. Klipp: NRK Vis mer

Når Dagbladet spør om han liker de ordene her, eller syns det er litt pinlig, greier ikke superstjerna å holde seg. Han ler raskt og serverer oss et flaut, men fornøyd smil:

- Det er jo litt «løye». Jeg sier jo ikke noe, men det er «løye» å se hvordan man kan uttrykke seg selv uten å si noe, og at bare ved å gjøre jobben så kan jeg gjøre et så sterkt inntrykk på de som ser på.

PS. Jakob Ingebrigtsen tok seg trygt til semifinale på 1500 meter natt til lørdag. Han løper semifinale natt til mandag og en eventuell (og forventet) finale onsdag.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer