Nord-Irland - Norge

Forbløffet Dæhli: - Jeg har aldri opplevd det før. Det er veldig spesielt

Roser fansen til St. Pauli. Og teller ned til den avgjørende kampen mot Nord-Irland. 

LIVET SMILER: Mats Møller Dæhli koser seg på trening med landslaget i London. Foto : Hans Arne Vedlog  / Dagbladet  -
LIVET SMILER: Mats Møller Dæhli koser seg på trening med landslaget i London. Foto : Hans Arne Vedlog / Dagbladet - Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nord-Irland - Norge, søndag klokka 20.45

LONDON (Dagbladet): Mats Møller Dæhli (22) er sulten på en god A-landskamp for Norge igjen. Søndag venter Nord-Irland i VM-kvaliken i Belfast.

Dæhli debuterte overbevisende mot Danmark 15. november 2013. Til sammen har han 13 landskamper, men dessverre har skader forfulgt den lovende 22-åringen. Han ble rammet av «jumper's knee».

- Skaden var veldig tung. Den tok en del fra meg som jeg måtte bygge opp igjen, forteller 22-åringen, som er leid ut fra Freiburg til St. Pauli i Tyskland.

Kjemper mot nedrykk

St. Pauli ligger på 15. plass i 2. Bundesliga og kjemper for å unngå nedrykk. Da skulle du tro at det var en oppgitt stemning på tribunen, og at fansen forlangte alles hoder på et fat.

GOD KONTROLL: Mats Møller Dæhli er skadefri og i fin form før kampen mot Nord-Irland. Foto: Hans Arne Vedlog  /  Dagbladet
GOD KONTROLL: Mats Møller Dæhli er skadefri og i fin form før kampen mot Nord-Irland. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Men så er ikke tilfelle i den helt spesielle klubben som ligger i Hamburg. Dæhli er direkte forbløffet:

- For to uker siden tapte vi 2-1 mot Union Berlin hjemme. Vi spilte en ganske bra kamp og ga alt. Det var nok til at hele stadion sto igjen etter kampen og jublet som om vi hadde vunnet.

Profilen Dæhli fortsetter:

- Jeg har aldri opplevd noe sånt i hele mitt liv. De støtter laget i motgang og medgang. Det er veldig spesielt.

Mellomromsspiller

Selv brukes han som mellomromsspiller - en fri rolle - som skal bidra til å skape målsjanser. Han står oppført med ett mål.

- Hvorfor tror du fansen til St. Pauli er så spesiell?

- Det er menneskene som er sånn. Klubben er som en familie for dem. De kommer på stadion for å se oss spille. Det er en veldig spesiell klubb.

Dæhli skal etter planen tilbake til Freiburg etter sesongen. Han begynner å få masse erfaring fra Norge, England og Tyskland.

Etablert og trygg

- Mest sannsynlig får du en dupp i karrieren når du går fra talent til etablert spiller. Det er mye du må lære deg. Nå føler jeg at jeg er etablert og trygg, og klarer det meste av spillets fase, påpeker han.

Trener Lars Lagerbäck har ennå ikke røpet en startoppstilling til søndag, i det som blir en 4-4-2-formasjon. Om Norges sjanser for VM-sluttspill i Russland neste år mener Dæhli:

- Vi må vinne kampen mot Nord-Irland.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer