Michael Block

Forbløffet: - Helt sykt

Michael Block (46) rystet golfeliten og fikk livet snudd på hodet under PGA Championship.

FAVORITT: Mange ville ha en bit av Michael Block. Foto: NTB
FAVORITT: Mange ville ha en bit av Michael Block. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Nesten samtidig som at Viktor Hovland spolerte vinnersjansene på hull 16, skrev et eventyr av de sjeldne seg inn i historieboka to hull lenger fram.

Med Michael Block (46) i hovedrollen som Askepott, bare at den amerikanske golfspilleren beholdt golfskoa trygt plassert på føttene gjennom bragden.

Han hadde allerede stjålet overskrifter og publikums hjerter tidligere i uka, men da han senket putten på hull 18, og sikret seg en topp 15 plassering i PGA Championship, forandret også livet seg for alltid.

TAKK FOR MATEN: Michael Block får en klem av Rory McIlroy etter turneringsslutt. Foto: NTB
TAKK FOR MATEN: Michael Block får en klem av Rory McIlroy etter turneringsslutt. Foto: NTB Vis mer

15.-plassen gir den amerikanske golfinstruktøren drøye tre millioner kroner, han er allerede sikret å spille neste års PGA Championship, han kommer til å få spesialinvitasjoner til en rekke andre turneringen, som neste ukes PGA-turnering på Colonial Country Club, og han trenger ikke jobbe én dag til som golfinstruktør i sitt liv - om han vil.

- Golf betyr absolutt alt for meg. Jeg elsker familien, venner og jobben min, men det er golf som er livet mitt. Jeg lever og ånder golf, sier han til CNN.

Alle elsker en underdog-historie, og der kommer 46-åringen inn.

Han stoppet å jage proffdrømmen tidlig. Til vanlig jobber han som golfinstruktør på Arroyo Trabuco Golf Club i California, men gjennom å bli topp 20 i instruktørmesterskapet i forkant, kvalifiserte Block seg til PGA Championship - en av de mest prestisjefylte turneringene i verden.

Det er superstjernenes lekegrind.

Det er femte gangen at mannen, som til vanlig tar drøye 1500 kroner for en times opplæring, fikk spille turneringen. Han var den eneste av instruktørene som greide «cuten» og fikk fullføre.

En ubuden gjest kom på besøk da den canadiske golferen skulle kose seg. Video: Bård Sørø Olsen, Dagbladet TV-sporten/Spoongolf_Canada Vis mer

Virkeligheten overgår alt. Dagbladets mantra kan lett avfeies som en klisjé, men klisjeer blir ofte en klisjé fordi det faktisk stemmer. Enten det er snakk om dans i bunad eller livets påfølgende, harde realiteter.

Slik var det også for Block. På den fjerde og siste runden så det ut som 15.-plassen skulle glippe, men på hull 15 slo Block til med en hole-in-one.

- Det er helt sykt. Galskap, sa den svenske Viaplay-kommentatoren Per-Ukrik Johansen.

Det virket som det sto skrevet i stjernene, og det ble på mange måter (uten om den faktiske måten) bekreftet på turneringens siste hull.

Blocks innspill endte langt ute blant publikum. Arrangøren måtte rydde plass til 46-åringen. Supporteren utbasunerte: «Block, Block, Block.»

MÅTTE PRESTERE: Publikum ble holdt tilbake da Block chippet på det siste hullet. Foto: NTB
MÅTTE PRESTERE: Publikum ble holdt tilbake da Block chippet på det siste hullet. Foto: NTB Vis mer

Hovedpersonen måtte i hullet på to slag for å beholde en topp 15-plassering.

Og det greide han. Selvfølgelig.

Selv hevder 46-åringen at han var totalt uvitende:

- Jeg så ikke på ledertavla i løpet av dagen, så jeg hadde ingen anelse hvordan jeg lå an. Jeg ville bare senke putten for publikum, sier han til Sky Sports.

Han holdt tårene tilbake på banen, men en liten time seinere brast han i gråt og sa:

- Jeg vet ikke om det gir noen mening, men golf er det eneste som kan få meg til å gråte.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer