TIL ITALIA: Cristiano Ronaldo blir presentert i Juventus mandag. Foto: NTB scanpix
TIL ITALIA: Cristiano Ronaldo blir presentert i Juventus mandag. Foto: NTB scanpixVis mer

Forbløffet med Ronaldo-historie på italiensk TV

Hevder stjerna ville til Napoli og at Juventus var plan B.

MOSKVA (Dagbladet): Cristiano Ronaldo var skuffet da Portugal røyk ut for Uruguay i åttedelsfinalen i VM. Men mandag starter et nytt kapittel: Da kommer 33-åringen til Torino og blir presentert for sin nye klubb, Juventus.

På italiensk TV i går kveld forbløffet den italienske journalisten, Carlo Alvino, med nye opplysninger i overgangssaken. Han hevdet at Juventus ikke var førstevalget til Ronaldo, men at han først og fremst ville til Napoli.

- Plan B

- Cristiano Ronaldo ville hatt på seg Napoli-trøya i dag hvis klubben hadde vært i stand til å betale 350 millioner euro (3,3 milliarder kroner), sa Alvino direkte på TV Luna (se Twitter-melding).

- Juve var plan B for den portugisiske stjerna. Jorge Mendes (agenten) har sterke bånd til Napoli og president Aurelio De Laurentiis. Agenten tilbydde ham Ronaldo. Men da de ikke kunne betale så mye, henvendte han seg til Juventus i stedet, sa Alvino, ifølge football-italia.

Journalisten er tett på Napoli. Opplysningene vekker oppmerksomhet i Italia. Blant annet er det oppslag i en av de tre store sportsavisene, Corriere dello Sport. Klubbpresident Aurelio De Laurentiis bekrefter søndag at opplysningene stemmer:

- Napoli ble tilbudt Ronaldo. Mendes, agenten hans, ringte meg, sier han til La Repubblica.

- Vi planla å legge inn et bud. Men 350 millioner euro (inkludert lønn) var over vårt nivå. Vi hadde risikert å styre klubben mot konkurs.

Ronaldo har vært i Real Madrid siden 2009. Nå venter et nytt eventyr i Juventus. Ifølge opplysningene som har kommet ut skal han ha kostet i overkant av én milliard kroner. Årslønna skal være på 280 millioner kroner.

Hadde han gått til Napoli, ville det betydd gjenforening med hans gamle sjef i Real Madrid, Carlo Ancelotti.

Ronaldo skal ha vært opptatt av å komme til Italia av flere årsaker. Lønna er en faktor. Men også det at han kan vise til titler i enda et land den dagen han legger opp, vil være gull å ha på CV-en. Forholdet til Real Madrid-president Florentino Pérez skal heller ikke ha vært det beste.

HYLLER RONALDO: Portugal og Cristiano Ronaldo berget til slutt 3-3 mot Spania i fotball-VM. Vis mer Vis mer

Samtidig blir utfordringen i Juventus massiv. Klubben har først og fremst et intenst ønske om å vinne Champions League igjen, noe den ikke har gjort siden 1996.

Halv million drakter

Ifølge Yahoo.sport i Italia ble det solgt over en halv million Juventus-drakter med Ronaldos navn på 24 timer etter at overgangen ble kjent.

- Jeg føler at tida har kommet for å starte et nytt kapittel i mitt liv og derfor har jeg bedt klubben om å akseptere en overgang. Det er det jeg føler, og jeg ber alle sammen, spesielt fansen, om å forstå meg, skrev Ronaldo på Real Madrids nettsider da overgangen ble bekreftet.