Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Forbløffet på gullfest: Stöckls kupp i natt

Fikk telefon utpå natta. Kuppet «The German House» i OL-byen Pyeongchang.

ALLSANG: Med OL-gull som bakteppe leverte hopptrener Alexander Stöckl en mektig versjon av Elton Johns «Rocket Man» på en tysk OL-fest. Video: Melanie HaackVis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PYEONGCHANG (Dagbladet): De norske hopperne og trener Alexander Stöckl var høyt oppe etter OL-gullet i lagkonkurransen i går. På Eurosports spørsmål om hvordan gullet skulle feires, svarte Stöckl med glimt i øyet:

- Det blir fylla!

Så hvordan var egentlig festen?

- Det var en koselig kveld. Men det ble ikke altfor tungt. Det ble noen øl. Og jeg er i god form i dag, sier Stöckl til Dagbladet.

Men kvelden tok en overraskende vending.

Startet hos sponsoren

Hopperne startet med å feire hos sponsoren Adidas. Men utpå natta kom det en telefon fra Tysklands hopptrener, Werner Schuster. Spørsmålet var om nordmennene kunne komme til «The German House» i Pyeongchang.

Der var det tyske laget sammen med masse folk. Blant annet profiler fra TV og media. Det norske laget skal ha ankommet i 03.00-tida. Da ble de hentet opp på scenen. De ble bejublet, feiret - og det var champagnesprut.

FEIRING: Herreteamet bak det historiske hoppgullet feirer bragden. Daniel-André Tande leverer dans. Video: Melanie HaackVis mer Vis mer

Men ikke nok med det: Tyskerne ville ha Stöckl - som også er kjent som musiker - opp på scenen for å synge en sang. Den populære treneren var ikke vanskelig å be og dro til med låten «Rocket Man» av Elton John.

- For en opptreden! Jubelen var grenseløs, skriver den tyske storavisa Bild, som var til stede på festen. Overfor Dagbladet bekrefter Stöckl at han ble spurt om å ta en låt:

- «Rocket Man» er en av mine favorittlåter. Den stemmer overens med at jeg er mye borte fra familien, påpeker han.

Festen i «The German House» skal ha vært ferdig i 04.00-tida på morgenen.

- God stemning

- Det var helt vilt. Danny (Daniel-André Tande) danset. Det var masse folk og ekstremt god stemning. Det var en fin gest fra Schuster å invitere oss, sier Stöckl.

Lagkonkurransen ble en utladning av de sjeldne. Stöckl måtte felle tårer flere ganger. Det er første gang i historien at Norge tar laggull i OL.

- Det handler om å nyte øyeblikket. Vi må jobbe videre for å fullføre sesongen, sier han.

De norske hopperne drar hjem i ettermiddag, norsk tid. Neste store mål er Raw Air.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!