Norge - Romania, kl. 20.45 fredag

Forbløffet på pressemøte

Håvard Nordtveit (28 år): - Jeg legger opp om tre år.

TO VIKTIGE KAMPER: Håvard Nordtveit og Norge møter Romania i EM-kvaliken fredag. Tre dager seinere venter Færøyene i Torshavn. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
TO VIKTIGE KAMPER: Håvard Nordtveit og Norge møter Romania i EM-kvaliken fredag. Tre dager seinere venter Færøyene i Torshavn. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer
  • Norge - Romania, kl. 20.45 fredag

ULLEVAAL / STORO (Dagbladet): Å legge opp som fotballspiller er ofte en godt bevart hemmelighet, med mindre det nærmer seg slutten på karrieren. Men da Dagbladet snakket med landslagets midtstopper Håvard Nordtveit i går, la 28-åringen kortene på bordet:

- Jeg har tre år igjen av kontrakten med Hoffenheim. Så avslutter jeg karrieren, sa han.

- Du er 28 år, du tuller?

- Nei. Om tre år er jeg 32 år (født 21. juni 1990). Jeg begynner å kjenne på kroppen at jeg ikke har den samme restitusjonsevnen som i begynnelsen av 20-åra. Jeg gleder meg til å få et naturlig liv med ungene og familien.

Nordtveits avsløring kommer midt i oppkjøringen til kampene mot Romania og Færøyene i EM-kvaliken. Først ut er Romania på Ullevaal fredag kveld.

Det siste halve året har han vært utlånt fra Hoffenheim i Bundesliga til Fulham i Premier League. Nå er han tilbake i Hoffenheim, og skal være med på sesongoppkjøringen der.

Nordtveit har 47 landskamper for Norge og to mål. Han har lagt bak seg en imponerende karriere. Ikke minst var åra i Borussia Mönchengladbach fra 2011 til 2016 en stor suksess. Han har også vært i Haugesund, Arsenal, Salamanca, Lillestrøm, Nürnberg og West Ham.

- Når bestemte du deg for at du begynner å se slutten på karrieren?

- Det har jeg tenkt på i fem år - at når jeg blir godt over 30, er det på tide å trappe ned. Jeg vil ikke pushe meg maks og har lyst til å bruke kroppen etter karrieren også. Jeg vil være i stand til å gjøre aktiviteter når jeg har passert 40 år.

Nordtveit fortsetter:

- Jeg har sett legender gå på en smell. De har lyst til å drive med idrett i den alderen, men hinker rundt.

- Hva er planen når du legger opp?

- Hvis Jostein Grindhaug fortsatt styrer showet i Haugesund, vil jeg prøve å få til et samarbeid med dem. Jeg vil gi noe tilbake til Haugalandet. Jeg vil følge opp unge spillere som har lyst til å komme seg ut i fotballverden. Å følge med på utviklingen til dem hadde vært artig.

Fulham endte med å rykke ned fra Premier League denne sesongen. Hoffenheim kom på niendeplass i Bundesliga. Den profilerte treneren Julian Nagelsmann er blitt erstattet av nederlenderen Alfred Schreuder.

Nordtveit forteller at han har fått et treningsprogram av klubben i sommerferien. Så vender han tilbake til Sinsheim. Det skjer med visshet om at han har startet på en slags oppløpsside i karrieren.

PS: Norge møter Romania klokka 20.45 i morgen og kampen vises på TV 2. De to beste lagene i gruppa kvalifiserer seg til EM-sluttspillet i 2020.

EM-kvalik
Spania22004-16
Sverige21105-44
Romania21015-33
Malta21012-33
Norge20114-51
Færøyene20022-60