Krisa i Rosenborg

Forbløffet RBK-spillerne

Nicklas Bendtner har alltid bodd i store byer. Men da han kom til Trondheim var det verken størrelsen på byen eller været som overrasket mest …

ANGRER IKKE: Nicklas Bendtner har likt seg godt i Rosenborg, som møter Rørvik i cupen i dag. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
ANGRER IKKE: Nicklas Bendtner har likt seg godt i Rosenborg, som møter Rørvik i cupen i dag. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpixVis mer
  • Rørvik - Rosenborg, kl. 16.00

RØRVIK (Dagbladet): Nicklas Bendtner (31) innrømmer at han ikke var klar over utbredelsen av kunstgress i Norge før han signerte for Rosenborg. På sin første trening i Abrahallen utenfor Trondheim i 2017, dukket stjerna opp med skruknotter.

Dette forbløffet lagkameratene.

- Jeg husker de andre kikket på meg og tenkte: «Har du skruknotter på?»

Det er i Rosenborgs egen podkast at Bendtner forteller historien. Med ei fortid blant annet i Arsenal, Juventus og Nottingham Forest var spissen vant til helt andre forhold før han kom til Rosenborg.

I podkasten sier han:

- Jeg syntes det var veldig kaldt. Men jeg var ikke klar over at vi skulle spille på kunstgress. Det overrasket meg mest. Første gang jeg satte foten i Abrahallen tenkte jeg: «Hva er det som foregår?»

- Jeg så det var snø utenfor, men trodde vi skulle trene på naturlig oppvarmet gress. Så skulle vi trene i Abrahallen. Jeg husker de andre kikket på meg og tenkte: «Har du skruknotter på?» Jeg trodde vi skulle være ute.

Annen stuss

Bendtner har i andre intervjuer betegnet fotball på kunstgress som en annen idrett. Årsak: Ballen får en annerledes stuss sammenliknet med naturgress. Takling- og bevegelsesmønsteret blir følgelig ulikt.

Kunstgresset i Rørvik i Nord-Trøndelag er neppe årsaken til at Bendtner ikke har tatt den lange bussturen fra Trondheim i dag. Trener Eirik Horneland har valgt å hvile flere spillere i forbindelse med cupkampen mot 4.-divisjonslaget Rørvik.

Det er ventet publikumsrekord med over 2000 tilskuere. Men verken Pål André Helland eller Bendtner - de to største trekkplastrene - er med. Sannsynligvis har Horneland en forventning om at dette er «walkover» for Rosenborg, som riktignok sliter kraftig i Eliteserien.

Bendtner gikk smilende forbi pressefolkene som ventet etter trening på Lerkendal tirsdag. Men i Rosenborgs egen podkast gir han et sjeldent innblikk i fotballivet sitt. Han angrer overhodet ikke på at han kom til Trondheim.

BENDTNER-STIKK: Molde-spiller Ruben Gabrielsen mener Nicklas Bendtner er overvurdert. Reporter/video: Fredrik N. Filtvedt / Kristoffer Løkås / DagbladetVis mer Vis mer

- Jeg har opplevd mye: Alt fra drone utenfor hjemmet mitt, til folk som ringer på, til show i byen med masse mennesker. Alt i alt har det vært et riktig godt opphold. Jeg har alltid bodd i store byer. Det var en annerledes følelse og omveltning å komme hit. Men jeg kom ikke hit for annet enn fotball, og det må jeg si vi har lyktes med.

I Nottingham Forest befant Bendtner seg i en fase der han telte på knappene: Skulle han fortsette eller legge opp? Han takker tidligere Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen og sportslig leder Stig Inge Bjørnebye for at de klarte å overtale ham.

I podkasten får han også et spørsmål om hvorfor han spiller med tyggis:

- Det er noe jeg alltid har hatt siden jeg var liten. På skolen fikk vi skolemelk. Vi hadde et langt hvitt sugerør som vi stakk ned i melken. Jeg har hatt sugerør i munnen hver dag siden skoletida. Men å gå med et stort hvitt sugerør når du er voksen, er ikke så populært. Derfor ble det tyggis.

Rosenborg ligger på en sjokkerende sisteplass i Eliteserien etter fem runder. I Rørvik i dag blir det en annerledes opplevelse. Det er første runde i cupen. Og det blir lukta av kaffe og vafler.

Kampen starter klokka 16.00.

Fyrer opp

Namdalsavisa fyrer opp stemningen med tre sider i den siste papiravisa før 1. mai. Leder i Rørvik IL - Geir Håvard Moen - tror på publikumsrekord med over 2000 tilskuere. Den nåværende rekorden er fra 2004, da ble det solgt nesten 2000 billetter mot Bodø/Glimt.

- Vi skal lage en fest det blir snakket om i 20 år, forteller ildsjelene i klubben.

I OVERSKRIFTENE: Namdalsavisa fyrer opp før kampen mellom Rørvik og Rosenborg 1. mai. Foto: Tore Ulrik Bratland
I OVERSKRIFTENE: Namdalsavisa fyrer opp før kampen mellom Rørvik og Rosenborg 1. mai. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer