Krisa i Rosenborg

Forbløffet RBK-spillerne

Nicklas Bendtner har alltid bodd i store byer. Men da han kom til Trondheim var det verken størrelsen på byen eller været som overrasket mest …

ANGRER IKKE: Nicklas Bendtner har likt seg godt i Rosenborg, som møter Rørvik i cupen i dag. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
ANGRER IKKE: Nicklas Bendtner har likt seg godt i Rosenborg, som møter Rørvik i cupen i dag. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
Rørvik - Rosenborg, kl. 16.00

RØRVIK (Dagbladet): Nicklas Bendtner (31) innrømmer at han ikke var klar over utbredelsen av kunstgress i Norge før han signerte for Rosenborg. På sin første trening i Abrahallen utenfor Trondheim i 2017, dukket stjerna opp med skruknotter.

Dette forbløffet lagkameratene.

- Jeg husker de andre kikket på meg og tenkte: «Har du skruknotter på?»

Det er i Rosenborgs egen podkast at Bendtner forteller historien. Med ei fortid blant annet i Arsenal, Juventus og Nottingham Forest var spissen vant til helt andre forhold før han kom til Rosenborg.

I podkasten sier han:

- Jeg syntes det var veldig kaldt. Men jeg var ikke klar over at vi skulle spille på kunstgress. Det overrasket meg mest. Første gang jeg satte foten i Abrahallen tenkte jeg: «Hva er det som foregår?»

- Jeg så det var snø utenfor, men trodde vi skulle trene på naturlig oppvarmet gress. Så skulle vi trene i Abrahallen. Jeg husker de andre kikket på meg og tenkte: «Har du skruknotter på?» Jeg trodde vi skulle være ute.

Annen stuss

Bendtner har i andre intervjuer betegnet fotball på kunstgress som en annen idrett. Årsak: Ballen får en annerledes stuss sammenliknet med naturgress. Takling- og bevegelsesmønsteret blir følgelig ulikt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer