Forbløffet

Stina Nilsson debuterte i konkurranse som skiskytter. - Dette kommer til å ende med OL-gull, sier skiskytterlegenden Björn Ferry.

I GANG MED SESONGEN: Stina Nilsson. Foto: Nisse Schmidt /TT / NTB
I GANG MED SESONGEN: Stina Nilsson. Foto: Nisse Schmidt /TT / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I mars ble det kjent at Stina Nilsson (27) bytter fra langrenn til skiskyting. Byttet kom som lyn fra klar himmel på mange.

Lørdag formiddag debuterte Nilsson i konkurranse. Det skjedde i Sverige-premieren i Idre. Hanna Öberg vant, mens Nilsson kom på 11. plass - 1,48,6 bak vinneren.

- Imponerende, sier skytetrener Jean-Marc Chabloz, ifølge Aftonbladet.

- Dette kommer til å ende med OL-gull, sier skiskytterlegenden Björn Ferry.

NY SATSING: På Instagram forklarer Stina Nilsson om hvorfor hun går fra å være langrennsløper til å bli skiskytter. Vis mer

Rekordmange journalister var på plass for å følge premieren i Idre. Nilsson gikk som ventet så det suste i sporet. Størst spenning var det knyttet til skytinga på 7,5 kilometer sprint.

Første liggende tok nesten 40 sekunder og endte med to bom. Men i den andre stående skytinga skjøt hun ned fire av fem blinker. Dette får skytetreneren til å dra fram superlativer:

- Imponerende, erklærer han.

Etter målgang var Nilsson svært oppglødd i et intervju vist på NRK:

- Jeg hadde ikke helt flyten på liggende. Men det var en veldig bra premiere. Jeg er svært fornøyd med dagen.

- Hva er du mest fornøyd med?

- Den stående skytinga. Den er jeg kjempefornøyd med.

Hanna Öberg vant foran Johanna Skottheim og Markéta Davidová fra Tsjekkia. De var henholdsvis 17,7 og 34,6 sekunder bak.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer