Forbudt for muslimer

EKEBERGSLETTA (Dagbladet): Jentelaget fra Saudi-Arabia spiller uten en eneste innfødt i Norway Cup. De muslimske jentene får ikke lov å spille fotball.

Isteden kjemper døtrene til rike, vestlige oljearbeidere for Saudi-Arabia. - De muslimske jentene i Saudi-Arabia får ikke lov til drive med sport. Spesielt er det vanskelig med idretter der de må gå i shorts, sier Sue Wolfi, mor til en av de amerikanske jentene på Desert Wind GSC.

  • Jentelaget fra Dhaharan har gitt opp å rekruttere saudiarabiske jenter. I fjor klarte de å få med to muslimer, men de er ikke med lenger. Laget har kommet seg til Norge ved hjelp av «pappas oljepenger», og litt egeninnsats.
  • Selv om Desert Wind er høyst internasjonalt samensatt med spillere fra England, USA, Canada og Tyrkia, er alle enige om hvem de kjemper for.

- Saudi-Arabia så klart. Det er der vi bor, sier spillerne. Og de kjemper bra.

Seier i de to første kampene får opp humøret både hos spillerne og de patriotiske mødrene som roper fra sidelinja. Mangelen på jentelag i Saudi-Arabia gjør at Desert Wind GSC vanligvis bare spiller mot gutter.

- Det gjør oss sterke og utholdende, mener målscorer Amanda Blakley. De siste fire månedene har hun trent seks dager i uka for å komme i form til Norway Cup.

RIKE PIKER: Muslimske piker får ikke drive idrett i shorts. Derfor representerer vestlige piker, med fedre i oljebransjen, Saudi-Arabia i Norway Cup.