Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Forbudt kjønnshormon funnet hos syklist

Et forbudt kjønnshormon er funnet hos en av syklistene som deltar i sykkelrittet Tirreno - Adriatico, men navnet på rytteren holdes hemmelig foreløpig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Antidopingpolitiet foretok en razzia i rommene til flere syklister før søndagens etappe. Flere kjente ryttere måtte finne seg i at politiet undersøkte eiendelene deres. Blant disse var Stefano Casagrande, Endrio Leoni, Davide Casarotto, Fabio Sacchi, Davide Rebellin og sloveneren Goradz Stangelj. Hos en av dem ble hormonet thegonadotropin funnet. Dette er et kjønnshormon.

Davide Rebellin sa at de politimennene som ransaket rommet hans gikk grundig til verks.

- De tømte kofferten min, sjekket avtaleboka og så på hvert eneste av de telefonnummerne jeg hadde lagret i mobiltelefonen min, sa han. Rebellin sa også at den astmamedisinen han bruker til daglig ble sjekket, men politiet lot ham beholde den etter at han hadde lagt fram legeattest på at han måtte bruke medisinene.

Italienske aviser skriver i dag at den rytteren som er tatt med et ulovlig hormon risikerer å bli tiltalt både sivilt og idrettslig, men foreløpig vet ingen hvem det gjelder.

(NTB-DPA)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!