PÅ LISTE: VG sitter på dokumentene fra 2016 der nordmannen får merkelappene «sannsynligvis dopet» og to ganger «blodpasset mistenkelig, mer informasjon kreves». Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
PÅ LISTE: VG sitter på dokumentene fra 2016 der nordmannen får merkelappene «sannsynligvis dopet» og to ganger «blodpasset mistenkelig, mer informasjon kreves». Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Mistanke mot Henrik Ingebrigtsen

Forbundet: - Beklagelig at personsikkerheten ikke er ivaretatt godt nok

NFIF sier at de ikke har mottatt noen informasjon om at noen norske utøvere har mistenkelige blodprofiler eller unormale blodverdier.

(Dagbladet): Sent i går kveld videreformidlet nettstedet Letsrun.com de angivelige IAAF-dokumentene som skal være lekket av hackergruppen Fancy Bears, hvor en rekke store navn er nevnt på lista over dopingmistenkte friidrettsutøvere. Der dukket norske Henrik Ingebrigtsens navn opp.

VG sitter på dokumentene fra 2016 der nordmannen får merkelappene «sannsynligvis dopet» og to ganger «blodpasset mistenkelig, mer informasjon kreves».

Ingebrigtsen har aldri testet positivt for et forbudt stoff.

Presidenten i Det norske friidrettsforbundet, Ketil Tømmernes, sier at de har vært i kontakt med Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF).

- Det som nå skjer er at vi har vært i kontakt med IAAF for i første omgang få verifisert at det som er kommet ut er korrekt, og at det ikke har blitt foretatt endringer i dokumentene i forbindelse med denne hackingen. Siden vi ikke har mottatt noen informasjon må vi rett og slett sjekke om det den russiske hackergruppen Fancy Bears slapp i går er riktig, sier Tømmernes i en pressemelding.

- Vi i Norges Friidrettsforbund har ikke mottatt noen meldinger, verken fra det internasjonale friidrettsforbundet IAAF eller det europeiske friidrettsforbundet EA, om at noen av våre utøvere har unormale blodverdier eller mistenkelige blodprofiler.

Han fortsetter:

- Det er beklagelig at denne oppfølgingen ikke har ivaretatt personsikkerheten til enkeltutøvere godt nok. Dette er noe som må innskjerpes, og det vil vi ta opp med IAAF umiddelbart. Dette er noe som også Anders Solheim i Antidoping Norge overfor oss har sagt at er ekstremt beklagelig, sier Tømmernes.

Forbundets lege, Ove Talsnes, sier følgende:

- Fra et medisinsk ståsted samstemmer de variasjonene det henvises til med gjennomførte høydeopphold, og det viser egentlig bare at han responderer på treningsopplegget.