Forbundet anklager Ndure for avtalebrudd

Tar sterk avstand fra cannabis.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Norsk sprintkollega til Dagbladet.no: - Han har dummet seg ut litt nå

(Dagbladet.no): I går ble det kjent at kongepokalvinner Jaysuma Saidy Ndure testet positivt på cannabis under et stevne i Sveits 28. juni.

Overfor Dagbladet.no forklarte sprinteren at han må ha fått i seg det narkotiske stoffet da han spilte X-box med røykende venner to dager før konkurransen.

I dag rykker landslagssjef Ketil Tømmernes ut. Selv om Ndure hittil har sluppet unna med en advarsel for dopingprøven, åpner Tømmernes for ytterligere sanksjoner.

- I Norges Friidrettsforbund tar vi sterk avstand fra enhver befatning med doping og ulovlige rusmidler. På dette området har vi nulltoleranse. Vi har nettopp skrevet en kontrakt med utøveren, og denne hendelsen er et brudd på denne avtalen. Dersom det i fremtiden skal bli aktuelt å representere Norge, vil vi stille tydelige krav til Ndure, skriver Tømmernes i en pressemelding.

I neste uke starter friidretts-VM i Osaka, og forbundet vil vente til etter mesterskapet med å forfølge Ndures cannabissak.

- Enhver utøver i vårt system må forholde seg til det gjeldende regelverket og det verdigrunnlaget vi har i Norges Friidrettsforbund. Det er ikke en anbefaling, det er et krav, sier Tømmernes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer