Forbundet anklager Ndure for avtalebrudd

Tar sterk avstand fra cannabis.

• Norsk sprintkollega til Dagbladet.no: - Han har dummet seg ut litt nå

(Dagbladet.no): I går ble det kjent at kongepokalvinner Jaysuma Saidy Ndure testet positivt på cannabis under et stevne i Sveits 28. juni.

Overfor Dagbladet.no forklarte sprinteren at han må ha fått i seg det narkotiske stoffet da han spilte X-box med røykende venner to dager før konkurransen.

I dag rykker landslagssjef Ketil Tømmernes ut. Selv om Ndure hittil har sluppet unna med en advarsel for dopingprøven, åpner Tømmernes for ytterligere sanksjoner.

- I Norges Friidrettsforbund tar vi sterk avstand fra enhver befatning med doping og ulovlige rusmidler. På dette området har vi nulltoleranse. Vi har nettopp skrevet en kontrakt med utøveren, og denne hendelsen er et brudd på denne avtalen. Dersom det i fremtiden skal bli aktuelt å representere Norge, vil vi stille tydelige krav til Ndure, skriver Tømmernes i en pressemelding.

I neste uke starter friidretts-VM i Osaka, og forbundet vil vente til etter mesterskapet med å forfølge Ndures cannabissak.

- Enhver utøver i vårt system må forholde seg til det gjeldende regelverket og det verdigrunnlaget vi har i Norges Friidrettsforbund. Det er ikke en anbefaling, det er et krav, sier Tømmernes.

Ndure kan så langt ikke representere Norge i friidrett på grunn av protester fra hans hjemland Gambia.

TOK POKALEN MED 10,14: Jaysuma Saidy Ndure var suveren på 100 m i NM.