AVGJØRES I DAG: I dag, på et møte med langrennsledelsen, skal Petter Northug fortelle om planene sine for neste sesong. Den praten blir avgjørende for om han blir tatt ut på landslaget eller ikke i morgen. Foto: Hans Arne Vedlog
AVGJØRES I DAG: I dag, på et møte med langrennsledelsen, skal Petter Northug fortelle om planene sine for neste sesong. Den praten blir avgjørende for om han blir tatt ut på landslaget eller ikke i morgen. Foto: Hans Arne VedlogVis mer

Forbundet bekrefter: Northug tas ikke ut i morgen

Landslagsuttak uten Petters navn på lista.

I morgen klokka 11 på formiddagen skal ledelsen for langrennslandslaget presentere kommende sesong landslag. Allerede nå er det klart at Petter Northugs navn ikke står på lista. 

- Situasjonen rundt Petter Northug er ikke avklart, men det pågår konstruktive samtaler med Petter og hans støtteapparat. Det betyr at Petters navn ikke vil være på lista med landslagsløpere som presenteres i morgen, skriver pressetalskvinne Gro Eide i en mail.

Petter Northugs manager Are Sørum Langås har i dag hatt møter med landslagssjef Åge Skinstad. 

- Vi skal møtes i dag, bekreftet Skinstad overfor Dagbladet i formiddag.

- Faktisk er jeg på vei i bil til det møtet nå, sier Skinstad, noe som tyder på at møtet ikke skal holdes i Skiforbundets lokaler på Ullevaal, men på et mer «hemmelig» sted.

Nektes verdenscup VM-kongen Northug er selvsagt mer enn kvalifisert for en ldslagsplass. Likevel er det ikke sikkert han får en.

Blir han nemlig tilbudt en plass, men takker nei, får han heller ikke - i henhold til et vedtak i skistyret - anledning til å gå verdenscup for Norge kommende sesong. Skistyret har som kjent sagt at løpere som velger bort landslaget, om de blir tilbudt en plass, heller ikke får representere landet.

MØTES I DAG: I dag skal landslagssjef Åge Skinstad møte Petter Northug. I morgen blir landslagene for neste sesong offentliggjort. Foto: Bjørn Langsem
MØTES I DAG: I dag skal landslagssjef Åge Skinstad møte Petter Northug. I morgen blir landslagene for neste sesong offentliggjort. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Om Petter i dagens møte derimot siganliserer at han ikke er interessert i å gå vcup neste sesong, men kun satse langløp som Coop-løper, kan ledelsen velge å ikke tilby ham en plass. Det de oppnår med det, er at Northug slipper å si nei til landslaget.

I så fall kan han ha en mulighet til å få komme inn i verdensvupen igjen til vinteren, om han «ombestemmer» seg og likevel ønsker satse den veien.

Åpner for mellomløsning? - Først og fremst ønsker jeg nå å få vite hvordan Petter tenker rundt sesongen. Det får vi et svar på i løpet av dagen, sier
Skinstad til Dagbladet.

- Hva om han ønsker en blandet løsning, litt langløp, men også anledning til å gå noen verdenscup-renn, er det noen som helst mulighet for at han kan gjøre det uten å kvitte seg med coop-avtalen?

- Jeg er ikke i posisjon til å forhandle på skistyrets vedtak, men alt kan snakkes om, sier Skinstad til Dagbladet.