HOCEYPROTEST: Kongsvinger Knights og styreleder Stian Ellingsen har lagt inn protest etter at de tapte 1-5 mot Tønsberg Vikings i kvaliken til eliteserien i ishockey i går. De mener forbundet må gripe inn etter at Tønsberg brukte spillere uten arbeidstillatelse. Foto: Privat
HOCEYPROTEST: Kongsvinger Knights og styreleder Stian Ellingsen har lagt inn protest etter at de tapte 1-5 mot Tønsberg Vikings i kvaliken til eliteserien i ishockey i går. De mener forbundet må gripe inn etter at Tønsberg brukte spillere uten arbeidstillatelse. Foto: PrivatVis mer

- Forbundet bidrar til straffbare handlinger

Kongsvinger Knights legger inn protest etter 1-5 tap i hockeykvaliken i går.

(Dagbladet): Kongsvinger Knights Elite har oversendt protest til Norges Ishockeyforbund, på bakgrunn av at de mener Tønsberg Vikings brøt paragraf 8-1 i kampreglementet når de i gårsdagens kamp benyttet fire spillere som de var klar over at ikke hadde arbeidstillatelse og som vi mener dermed ikke er spilleberettiget.

Tønsbeg slo Kongsvinger 5-1 i den omtalte kampen i Tønsberg i kvalifiseringen til neste års eliteserie i ishockey.

- Må stå til ansvar
- Så lenge Norges Ishockeyforbund godtar at Tønsberg Vikings benytter de aktuelle spillerne, så medvirker de til straffbare handlinger og må stå til ansvar for dette, skriver Kongsvinger Knights styreleder Stian Ellingsen i en pressemelding.

Han påpeker at de som har folk i arbeid uten arbeidstillatelse - i dette tilfellet Tønsberg Vikings - så kan de straffes etter utlendingsloven paragraf 108.

- Bestemmelsen omfatter også medvirkning til brudd på loven.

Forventer klart svar
Kongsvinger-lederen håper at Norges ishockeyforbund nå griper inn i saken.

- Vi tror selvsagt ikke at Norges Ishockeyforbund ønsker å medvirke til straffbare handlinger, og forventer at de konkluderer med at Tønsberg burde forstått at de aktuelle spillerne ikke var spilleberettiget. Kommer forbundet til en annen konklusjon - noe som vil overraske oss veldig - så setter de seg selv i en straffbar situasjon, skriver Stian Ellingsen.