FRISPARK: Liverpool-kaptein Steven Gerrard fikk ikke annet enn frispark mot seg da han traff Portsmouths Michael Brown i hodet med albuen eller en annen del av armen under mandagens kamp i Premier League. Foto: Phil Noble, Reuters/Scanpix
FRISPARK: Liverpool-kaptein Steven Gerrard fikk ikke annet enn frispark mot seg da han traff Portsmouths Michael Brown i hodet med albuen eller en annen del av armen under mandagens kamp i Premier League. Foto: Phil Noble, Reuters/ScanpixVis mer

- Forbundet er dysfunksjonelt

Derfor er ikke Alex Ferguson overrasket over at Gerrard slipper straff.

||| (Dagbladet): Alex Ferguson langet verbalt ut mot Det engelske fotballforbundet (FA) i dag.

- Jeg bryr meg ikke for mye om det. De kan gjøre hva de vil der nede. Det er helt sprøtt innimellom, sier Manchester United-manageren ifølge Press Association.

Det han ikke bryr seg for mye om, er forbundets behandling av situasjonen fra Liverpools kamp mot Portsmouth mandag. Steven Gerrard traff Michael Brown i hodet med armen under en løpeduell.

Dommer Stuart Atwell vurderte situasjonen som et frispark for Portsmouth, mens mange mente at Gerrard slo med vilje og burde vært utvist.

Ble ikke straffetDet ble spekulert i om Gerrard kunne bli straffet av FA i ettertid dersom forbundet kom fram til at dommeren ikke hadde fått med seg det som skjedde.

FA fortalte tirsdag at de etter å ha sett Atwels kamprapport ikke fant grunn til å forfølge saken.

For at en fotballmyndighet skal gå inn og overprøve en dommers avgjørelse ved hjelp av videoopptak, må det i utgangspunktet være skjedd noe som dommeren har gått glipp av.

Når en dommer har sett en situasjon på banen og gjort en vurdering av den der og da, går ikke et forbund inn og overprøver dommerens avgjørelse.

SUR SIR ALEX: Manchester United-manager Alex Ferguson kaller FA «dysfunksjonelt» og sier at han derfor ikke er overrasket over at Gerrard slipper å stå over United - Liverpool på søndag. Foto: Phil Noble, Reuters/Scanpix
SUR SIR ALEX: Manchester United-manager Alex Ferguson kaller FA «dysfunksjonelt» og sier at han derfor ikke er overrasket over at Gerrard slipper å stå over United - Liverpool på søndag. Foto: Phil Noble, Reuters/Scanpix Vis mer

- Dysfunksjonell organisasjonFerguson mener tilsynelatende at de burde gjort det likevel. For det er ikke reglene som er grunnen til at han ikke blir overrasket over at Gerrard slapp karantene, og dermed kan spille mot nettopp Manchester United på søndag.

- Jeg ventet ikke at de skulle straffe Steven Gerrard ganske enkelt fordi jeg mener det er en dysfunksjonell organisasjon, fotballforbundet, sier Ferguson.

Ergrelsen blir neppe mindre ettersom Gerrard også slapp straff etter skjellsord og ufine gester mot dommer Andre Marriner uka før.

Felles for de to tilfellene er at dommerne har fått med seg Gerrards regelbrudd og vurdert dem der og da.

Rio ble videodømtUnited-stopper Rio Ferdinand fikk fire kampers karantene for et albueslag mot Craig Fagan tidligere i år.

Straffen ble gitt etter at situasjonen ble vurdert på video. Alex Ferguson mente Rio ikke hadde slått Fagan med vilje, og derfor burde sluppet straff.

- Jeg tror ikke de vet hva de gjør. Det er ingen rettferdighet i utgangspunktet. Jeg forventet ikke å få noen, sier Ferguson i dag.

Så spørs det om FA er så dysfunksjonelle at de lar Ferguson slippe unna med en slik tirade.