DET GIKK I BALL: De franske spillerne gikk i bussen i stedet for å trene i ettermiddag. Det franske forbundet varsler reaksjoner.Foto: SCANPIX/AP/Francois Mori
DET GIKK I BALL: De franske spillerne gikk i bussen i stedet for å trene i ettermiddag. Det franske forbundet varsler reaksjoner.Foto: SCANPIX/AP/Francois MoriVis mer

Forbundet hevder Evra ble rådspurt før Anelka-vrakingen

Beskriver VM-spillernes treningsnekt som «uakseptabel».

||| JOHANNESBURG/OSLO (Dagbladet): Frankrikes fotballforbund beskriver VM-spillernes treningsnekt som «uakseptabel» og sier at spillernes handlinger vil få følger.

- Det er med bestyrtelse at vi er informert om at spillerne i dag nektet å trene, heter det i en uttalelse fra forbundsledelsen, gjengitt av NTB.

Det varsles at man rett etter VM vil ta stilling til hvilke konsekvenser dette vil få for de involverte.

Forbundet tilbakeviser spillernes påstand om at Nicolas Anelka ble ekskludert fra VM-troppen uten at spillerne ble spurt til råds.

- Tvert om ble straffen besluttet etter et langt møte med de involverte og lagkapteinen (Patrice Evra), står det i uttalelsen.

Storkrangel
De franske spillerne nektet å trene i ettermiddag, etter en episode midt på banen, der Patrice Evra nesten havnet i håndgemeng med den fysiske treneren Robert Duverne.

Etter det gikk spillerne i bussen, mens landslagstrener Raymond Domenech måtte lese opp en uttalelse fra spillerne foran et kobbel av pressefolk.

- Vi beklager hendelsen i pausen i kampen mellom Frankrike og Mexico, men vi beklager enda sterkere at en hendelse ble gjort offentlig som bare var troppens sak og som er del av et topplags indre liv. På oppfordring fra troppen prøvde spilleren å gå i dialog om hendelsen. Vi beklager at dette ble ignorert, mente spillerne.

Robert Duverne avviser forøvrig at Patrice Evra beskyldte ham for å være «forræderen» i landslagsmiljøet.

- Det medfører ikke riktighet. Jeg har barn hjemme, og jeg vil ikke skitnes til av rykter om at jeg sladrer til pressen. Jeg reagerte derimot da jeg hørte at spillerne ikke ville trene, for det er to dager til en svært viktig kamp, og jeg vil ikke at de skal ødelegge sjansen sin, sier Duverne.

Del Bosque kritisk
På kveldens pressekonferanse på Ellis Park i Johannesburg ga Spanias landslagssjef også sin mening om Nicolas Anelka-affæren.

Vicente del Bosque var Anelkas trener da franskmannen var i Real Madrid rundt årtusenskifte.

- Å opponere mot treneren er ikke bra. Vi er alle en del av fotballfamilien - og har et ansvar. Jeg er virkelig lei meg for at dette har skjedd, sier han.

- Anelka oppførte seg korrekt hos meg, med unntak av en episode der vi var uenige, forteller del Bosque.