Forbundet kaller opptøyene «et terrorangrep mot GAIS-fansen»

Straffer Hammarby hardt og nådeløst.

(Dagbladet): «Den største skandalen på lang tid i svensk fotball». Det var beskrivelsen av opptøyene som rammet Superettan-kampen mellom Hammarby og GAIS i september.

En gruppe på rundt 40 svartkledde fans tok seg over til den tomme tribunen ovenfor GAIS-fansen i andre omgang, og startet med å kaste øl, mynter, knallskudd og alt annet de kunne komme over ned mot folkene under.

I dag kom straffen fra disiplinærnemnda i det svenske fotballforbundet (SVFF), og den er knallhard: Hammarby dømmes til å spille de to gjenstående hjemmekampene i ligaen for tomme tribuner, i tillegg bøtelegges de med 250 000 svenske kroner.

- Disiplinærnemnda er enig i beskrivelsen av supporternes handlinger som nærmest et terrorangrep mot Gais-supporterne. Angrepet var godt planlagt og medførte en åpenbar fare for andre personers liv og helse. Sammen med et ikke-fungerende sikkerhetsarbeid, blir dette svært alvorlig. Hammarby kan ikke unnslippe ansvaret for det som skjedde, og bør idømmes en straff som merkes, skriver nemnda i sin begrunnelse.

Hammarby på sin side mener straffen er en overreaksjon, ifølge Expressen, og kommer til å anke.

- Vi ser at ordensforstyrrelsene fra Hammarby-supporterne var uakseptable, og vi er klare til å ta vårt ansvar som arrangør. Derimot synes vi ikke straffen står i stil med det som skjedde. Ved tidligere hendelser vi mener er sammenliknbare har det tidligere kun blitt delt ut bøter i størrelsesorden 100 000 kroner, skriver klubben.

- Det fåtall individer som har ansvaret er identifiserte, og kommer med stor sannsynlighet til å bli utestengt. Tomme tribuner vil i stedet ramme det vanlige fotballpublikummet, 12-13 000 fans som skal stenges ute på en måte vi mener er helt urimelig, fortsetter Hammarby.