Forbundet så bort fra sine egne regler i OL-uttaket

Som ble vedtatt i september. - Grovt, mener Andresen.

FIKK PLASTER PÅ SÅRET I GÅR: Frode Andresen er fortsatt sint og dypt uenig i måten skiskytterledelsen har håndtert OL-uttaket på. Men i går fikk han noe å glede seg over, da han ble tildelt Egebergs Ærespris. 
Foto: Heiko Junge / SCANPIX
FIKK PLASTER PÅ SÅRET I GÅR: Frode Andresen er fortsatt sint og dypt uenig i måten skiskytterledelsen har håndtert OL-uttaket på. Men i går fikk han noe å glede seg over, da han ble tildelt Egebergs Ærespris. Foto: Heiko Junge / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet): 22. desember fikk seks av våre mannlige skiskyttere beskjed om at de var klare for OL i Vancouver i februar.

Frode Andresen var ikke blant dem, og stilte seg hoderystende til hvordan hele uttaket kunne gjøres før verdenscuprennene i Oberhof, Ruhpolding og Anterselva i januar.

Skiskytterledelsen, med idrettssjef Per Arne Botnan i spissen, har forklart at det tidlige uttaket ble gjort for å optimalisere forberedelsene for dem som skal gå.

Enkeltløpere kunne få klarsignalDen forklaringen er godtatt både av Olympiatoppen og Skiskytterforbundet. Men i forbundets eget vedtak om uttakskriterier, som ble vedtatt på et styremøte 18. september, gis det et klart inntrykk av at OL-uttaket ikke skulle være endelig klart før etter at verdenscuprennene i Ruhpolding var unnagjort 17. januar.

«WC 1-5 (hvor 5 er Ruhpolding, journ.anm.) vil brukes som grunnlag til innstilling av OL-tropp og distanseuttak OL.», heter det i vedtaket.

Litt lenger bak i skrivet, under uttakskriterier for OL, fastslås det at uttaket skal gjøres innen 19. januar 2010. Og at «enkeltløpere kan få klarsignal på et tidligere tidspunkt».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer