VAR på straffespark

Forbundet snur: Dropper gult kort til keepere

Norske dommere er sjokkert over bruken av VAR på straffespark og mener det vil bli kaotiske tilstander når en eventuell straffesparkkonkurranse skjer. Nå snur FIFA.

VAR: Esther Staubli fra Sveits ser på VAR-skjermen under kampen mellom Australia og Brasil på Stade de la Mosson i Montpellier i Frankrike. Foto: AP Photo/Claude Paris
VAR: Esther Staubli fra Sveits ser på VAR-skjermen under kampen mellom Australia og Brasil på Stade de la Mosson i Montpellier i Frankrike. Foto: AP Photo/Claude Paris Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Innføringen av verktøyet VAR (Video Assistant Referee) på straffespark er blitt heftig diskutert etter at både Nigeria og Skottland røk ut fra turneringen på grunn av det.

Det nye reglementet sier at et straffespark ikke kan tas mens keeperen tar på stolpene eller nettet, eller hvis disse fremdeles er i bevegelse etter å ha bli berørt. Keeperen må også ha beina sine på mållinjen, eller over den, for eksempel da hun hopper, da straffesparket tas. Keeper kan ikke stå bak eller foran linjen.

Spesielt siste del, som påpeker at keeper må ha beina sine på mållinjen da straffesparket tas, er den store utfordringen. VAR dømmer alt. Er keeper bare tideler for tidlig, da blir det både gult kort og fordel for motstanderlaget. Straffen tas på nytt.

Det gjør det nesten umulig for keeperen. Å være hundre prosent timet med skytteren er vanskelig. Alt går på reaksjon. Den engelske keeperen Karen Bardsley mener at regelverket både er «ondskapsfullt og pedantisk».

- Det er ekstremt vanskelig å måtte endre vanene vi har lagt oss til. Det at en slik regel også blir innført på et så stort mesterskap, er vanskelig å forstå, sier Bardsley til The Telegraph.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer