Forbundet sponset skandaletur

Oslo-løperen (22) som for to uker siden skallet ned en tre år yngre løperkollega under trening i Spania, fikk turen betalt av lutfattige Norges Friidrettsforbund. Det til tross for at overfallsmannen er langt unna landslaget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

22-åringen droppet i januar en sjølfinansiert tur til Lanzarote fordi han hevder Aham Okeke forsøkte å lure ham til å smugle ut dopingmidler. Den nye turen fikk han som kompensasjon.

- Norges friidrettsforbund holdt ham tilbake i Norge den gangen. Vi syntes det var urimelig å påføre ham en økonomisk byrde ved å avstå fra en treningsleir han allerede hadde betalt for, sier generalsekretær Trond Pedersen i Norges Friidrettsforbund (NFIF).

I går hadde han samtaler om saken med friidrettspresident Anne Thidemann (klubbkollega med 22-åringen i Tjalve).

Ny runde

Tidligere har NFIF forutsatt at 22-åringen betaler tilbake pengene om han får refundert utgiftene fra den avlyste turen. Men etter voldssaken i Spania vil Pedersen nå diskutere saken på nytt med sine sportslig ansvarlige i forbundet.

- Vi skal ha en runde om hva slags konsekvenser handlingene hans skal få, sier Pedersen.

I klartekst: Om NFIF nå skal kreve utleggene tilbakebetalt uansett.

- Foreløpig har vi lagt ut for turen, sier Pedersen, som legger til at forbundet også betalte et opphold for 22-åringen på Toppidrettssenteret i Oslo i januar.

Støtter offeret

Den nedskallede 19-åringen skal nå neseopereres for andre gang, og har anmeldt overfallet til politiet.

I Dagbladet i går etterlyste den talentfulle BUL-sprinterens advokat, Gunnar Martin Kjenner, BUL-ledelsens anmeldelse til Idrettens Domsutvalg. Uerfarne klubbledere oppfordret faktisk 19-åringen om å legge lokk på saken i forrige uke. Nå går friidrettsleder Sigrun Ødegaard i BUL ut med full støtte til offeret:

- Vi stiller oss helt og holdent bak vår utøver, og i samarbeid med utøvere og foreldre vil vi ta de skritt som skal til for at denne saken behandles på riktig måte, sier hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer