Forbundet sponset skandaletur

Oslo-løperen (22) som for to uker siden skallet ned en tre år yngre løperkollega under trening i Spania, fikk turen betalt av lutfattige Norges Friidrettsforbund. Det til tross for at overfallsmannen er langt unna landslaget.

22-åringen droppet i januar en sjølfinansiert tur til Lanzarote fordi han hevder Aham Okeke forsøkte å lure ham til å smugle ut dopingmidler. Den nye turen fikk han som kompensasjon.

- Norges friidrettsforbund holdt ham tilbake i Norge den gangen. Vi syntes det var urimelig å påføre ham en økonomisk byrde ved å avstå fra en treningsleir han allerede hadde betalt for, sier generalsekretær Trond Pedersen i Norges Friidrettsforbund (NFIF).

I går hadde han samtaler om saken med friidrettspresident Anne Thidemann (klubbkollega med 22-åringen i Tjalve).

Ny runde

Tidligere har NFIF forutsatt at 22-åringen betaler tilbake pengene om han får refundert utgiftene fra den avlyste turen. Men etter voldssaken i Spania vil Pedersen nå diskutere saken på nytt med sine sportslig ansvarlige i forbundet.

- Vi skal ha en runde om hva slags konsekvenser handlingene hans skal få, sier Pedersen.

I klartekst: Om NFIF nå skal kreve utleggene tilbakebetalt uansett.

- Foreløpig har vi lagt ut for turen, sier Pedersen, som legger til at forbundet også betalte et opphold for 22-åringen på Toppidrettssenteret i Oslo i januar.

Støtter offeret

Den nedskallede 19-åringen skal nå neseopereres for andre gang, og har anmeldt overfallet til politiet.

I Dagbladet i går etterlyste den talentfulle BUL-sprinterens advokat, Gunnar Martin Kjenner, BUL-ledelsens anmeldelse til Idrettens Domsutvalg. Uerfarne klubbledere oppfordret faktisk 19-åringen om å legge lokk på saken i forrige uke. Nå går friidrettsleder Sigrun Ødegaard i BUL ut med full støtte til offeret:

- Vi stiller oss helt og holdent bak vår utøver, og i samarbeid med utøvere og foreldre vil vi ta de skritt som skal til for at denne saken behandles på riktig måte, sier hun.