- Forbundet vil ikke engang rangere meg i vektklassen min

Brækhus om rotet rundt IBF-beltet.

SCHWERIN (Dagbladet): Cecilia Brækhus forsvarte i går beltene sine i WBA, WBO og WBC mot Jessica Balogun i Tyskland.

Aldri helt fornøyd I dag møtte hun pressen til frokost, og virket i god form. Etter gårsdagens kamp sa hun til Dagbladet at hun syntes hun hadde gått en bra kamp, men at det var ting hun kunne gjort bedre.

- Men jeg blir aldri helt fornøyd, sa hun.

Da hun møtte Dagbladet i dag hadde hun ikke sett opptaket ennå.

- Jeg har ikke sett kampen ennå. Jeg tror jeg skal ta litt fri, og rydde hodet, sier hun.

- Nå ha jeg behov for å koble litt av. Nå skal jeg til Berlin, en tur hjem til Norge, og så et par uker ferie.

Den norske verdensmesteren har forsvart sine tre belter flere ganger, og nå ønsker hun å hente det fjerde store beltet, IBF-beltet, som Ivana Habazin fra Kroatia har. Hun vant det på poeng mot Sabrina Giulani i slutten av mars i år.

- Jeg kjenner ikke noe til henne, det har vært så mye rot med det beltet, og IBF har ikke engang ønsket at jeg skal bokse om det, fordi de ønsker ikke at beltene skal samles. De har ikke engang rangert meg i weltervekt, så det har vært mye rot. Jeg skjønner ikke hva som ligger bak, sier Brækhus til Dagbladet om det siste beltet.

- Useriøst IBF-beltet har lenge vært et mål for Brækhus, men i mars i fjor la hun planene litt på is, fordi hun syntes IBF satte opp en useriøs VM-kamp mellom Eva Halasi og Ivana Habazin.

- Jeg visste at denne VM-tittelen var ledig, men jeg kommer ikke til å gå for den nå, for når IBF arrangerer en slik VM-tittel blir det jo bare tull. Det er en alvorlig feilvurdering av IBF å la to så svake boksere gjøre opp om den tittelen. Egentlig er jo det helt på jordet, sa Brækhus da.

Hun brukte selv i underkant av tre runder på å slå Eva Halasi knockout i Herning i november i 2010, men Halasi vant kampen mo Ivana Habazin, før tittelen igjen ble ledig tidligere i år, og Ivana Habazin hentet beltet.

Ble ikke sendt live Brækhus hadde høye forventninger til kampen i Tyskland, og gledet seg til å bli vist på tysk tv, men sammendraget av kampen hennes ble vist først klokken ett natt til søndag.

Før helgas kamp sa Brækhus til Dagbladet at hun gledet seg til å bli vist i beste sendetid på tysk tv. Å få gå flere kamper på tysk tv har vært et av punktene som har vært viktig for Brækhus i reforhandlingen av kontrakten med promotor Sauerland.

Men den tyske tv-kanalen ARD valgte å bare vise den tyske hovedkampen live, og sendte de andre kampene senere på natten.

- Jeg visste at det skulle bli vist i opptak. Først går hovedkampen, og så ble jeg vist etter det, så det var avtalt, sier Brækhus til Dagbladet i dag.

- Å gå live er nok litt optimistisk.