Forbundet vil ikke sende flere jenter til VM

Sykkelpresidenten stiller seg bak kontroversielt uttak.

INGEN ENDRING  Sykkelpresidenten mener de norske jentene ikke er gode nok til å få kjøre VM. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
INGEN ENDRING Sykkelpresidenten mener de norske jentene ikke er gode nok til å få kjøre VM. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Et møte i Arbeidsutvalget i Norges Cykleforbund (NFC) mandag ettermiddag endte med følgende konklusjon:

- Det blir ingen endringer på uttaket som er gjort, sier sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen til procycling.no.

Det betyr at Emilie Moberg, Miriam Bjørnsrud og Eline Brustad blir Norges eneste kvinnelige deltakere under VM i Ponferrada.

Dette har fått flere i det norske sykkelmiljøet til å reagere, ettersom kvoten ikke er i nærheten av bli fylt opp på kvinnesiden, mens herrene får tilnærmet fullt lag i alle klasser.

Les også: Toppsyklist: - Jeg har fått nok av gretne, gamle gubber.Mener de ikke er gode nokDen sportslige ledelsen i forbundet redegjorde for sitt syn foran Tiedemann Hansen tidligere på dagen. Deretter ble innstillingen diskutert av Hans Petter Gulbrandsen (1. visepresident), Eli Orre (2. visepresident) og Tiedemann Hansen selv.

Arbeidsutvalget kom fram til at uttaket var korrekt, og at det verken var behov for å fylle opp kvoten på fem ryttere eller sende juniorutøvere til mesterskapet.

- Vi har konkludert med at herreutøverne holder et høyere nivå, mens noen av jentene fortsatt har noe å gå på i sitt utviklingsnivå. Vi er nødt til å bygge opp dette over tid, og i framtiden må vi kanskje gå inn og differensiere litt på uttakskriteriene, sier Tiedemann Hansen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer