FÅR STØTTE I FORBUNDET:  Svein-Erik Edvartsen og Lørenskogs forslag om færre utlendinger i eliteserien har fått støtte i forbundets administrasjon. Foto: Lørenskog
FÅR STØTTE I FORBUNDET: Svein-Erik Edvartsen og Lørenskogs forslag om færre utlendinger i eliteserien har fått støtte i forbundets administrasjon. Foto: LørenskogVis mer

Forbundet vil redusere antall utlendinger i eliteserien

- Vi er i mot, sier Stavanger Oilers.

(Dagbladet): I midten av mars ble det fremmet forslag for ishockeyforbundet om å redusere antall utlendinger per lag i eliteserien fra sju til fem.

Lørenskog sto i bresjen for forslaget.

Sendt ut til klubbene Nå har forbundsadministrasjonen sett på forslaget, og de stiller seg positive til forslaget, som er sendt ut til forbundsstyre og klubbene på høring.

- Forbundets administrasjon støtter begge våre forslag, noe vi er godt fornøyd med. Da er det bare å håpe at forbundsstyret følger innstillingen til sin egen administrasjon og landslagssjef, sier Lørenskog-direktør Svein-Erik Edvartsen.

Det andre forslaget går ut på å innføre videodømming.

Som Dagbladet skrev 15. mars, støtter landslagssjef Roy Johansen forslaget. Han mener det vil være et skritt i riktig retning.

- Dette er skritt i riktig retning. Det vil gi flere norske talenter muligheten til å spille på det høyeste nivået i Norge. På den måten vil vi få fram flere norske spillere, sa Johansen til Dagbladet den gangen.

Oilers-motstand En av klubbene som er uenig, er Stavanger Oilers.

- Vi er i mot forslaget. Det er feil måte å gå fram på, sier Oilers-direktør Pål Higson til Dagbladet.

Han stiller spørsmålstegn til om dette er veien å gå for å få fram unge norske spillere.

- Jeg synes sju er et fornuftig nivå. Og det er mange aspekter ved en slik endring, sier Higson.

Færre utlendinger i ligaen vil naturlig nok gi større konkurranse om de beste norske spillerne.

 MOSTANDER:  Stavanger Oilers-direktør Pål Higson er i mot en innføring av Lørenskogs forslag. Foto: Thomas Winje Øijord / Scanpix
MOSTANDER: Stavanger Oilers-direktør Pål Higson er i mot en innføring av Lørenskogs forslag. Foto: Thomas Winje Øijord / Scanpix Vis mer

- Et slikt forslag gagner oss, absolutt. I prinsippet er de rikeste klubbene tjent med det. Men differansen i ligaen vil bli større.

Higson stusser også over at forbundsadministrasjonen har tatt en avgjørelse, uten i det hele tatt å diskutere med klubbene først.

Mange utlendinger Lørenskog hadde i alt ni utlendinger innom i årets sesong. Klubben ønsker likevel å redusere antallet.

- Vi har alltid ønsket at det skal satses mer på norske spillere, men samtidig ønsker Lørenskog å kjempe i toppen. For å klare det har vi vært nødt til å ha utenlandske spillere på lik linje som konkurrentene, sier Edvartsen.

Lørenskog røk som kjent ut i kvartfinalen i årets NM-sluttspill. Edvartsen regnet med motstand fra oljebyen.

- Vi har registrert at Oilers har uttrykt sin uenighet på Twitter når det gjelder reduksjon av antall utenlandske spillere i GET-ligaen. Selv om de alltid ønsker å fremstå som bedrevitere og samtidig forsøker å fremstå som flinkest og de mest diplomatiske i klassen, håper vi at forbundsstyret for en gangs skyld ikke lytter like mye til Oilers som de pleier å gjøre, sier Edvartsen.

- En flåsete uttalelse, kontrer Higson.