- Forby lange innkast

Bryne dyrker sine dødballer og får kjeft fra Tromsø-trener Trond Johansen.

Bryne (Dagbladet): - Lange innkast bør forbys, sier Trond Johansen til Dagbladet.

- Hvorfor det?

- Lange innkast tar grusomt lang tid og ødelegger nerven i kampen. Innkastene må tas raskt, det må bli den neste regelendringen i fotball, helv.... heller, sier TIL-treneren.

- Tull

Brynes Ragnvald Soma kaster like langt eller lengre enn John Arne Riise, og Soma bare fnyser av Trond Johansens utspill.

- Bare tull. Innkast er en del av fotballen. Sjansene vi skaper ved lange innkast er motstanerdens problem, sier Soma.

Tromsø har ingen som kaster langt og kan skape sjanser for et lag som i hvert fall mot Bryne sleit tungt på topp. Morten Gamst Pedersen gjemte seg bort og så ut til å ha bein av krystallglass.

Hvert av lagene fikk sitt lurvemål etter klyngespill og rot foran keeperne. Tromsø var glade for å få spille på godt gress, men viste ikke noe som tyder på at de blir en spennende nykommer i tippeligaen.

Feilpasninger

- Vi var fryktelig dårlige i andre omgang. Dårlig generalprøve gir god premiere, trøster trener Trond Johansen seg med. Og han syntes det var nyttig å spille mot et lag som satser så mye på dødballer som Bryne.

Bryne var hakket bedre og hadde to stolpeskudd som lett kunne ha gitt uttelling.

- Vi må score flere mål, særlig på hjemmebane. Dette er ikke godt nok for å hevde oss høyt på tabellen, mener Ragnvald Soma.

Feilpasningene florerte hos begge lag. Både Tromsø og Bryne prøvde å holde tempoet oppe, men teknikken hos spillerne er ikke god nok til å holde fart på ballen i eget lag.

Finske Ville Vaisanen var en friskus på Brynes høyrekant, rask og hissig på gjennombrudd. Dejan Pavlovic viste den omgangen han spilte at han er viktig for jærbuene. Erstatteren Johan Paulsson fortsatte der han slapp i fjor, ikke noe stemte for svensken.

MISFORNØYD: Tromsø-trener Trond Johansen var ikke fornøyd med generalprøven mot Bryne i går.