Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ford trekker seg ut av rally-VM

Sviktene salgstall får konsekvenser.

TREKKER UT PROPPEN: Bilprodusenten Ford trekker støtten til M-Sport som har driftet rallysatsingen deres siden 1997. Det får konsekvenser for blant annet Petter Solberg, som denne sesongen har hatt et fabrikkssete. Foto: FREDERICK FLORIN / AFP PHOTO / NTB Scanpix
TREKKER UT PROPPEN: Bilprodusenten Ford trekker støtten til M-Sport som har driftet rallysatsingen deres siden 1997. Det får konsekvenser for blant annet Petter Solberg, som denne sesongen har hatt et fabrikkssete. Foto: FREDERICK FLORIN / AFP PHOTO / NTB Scanpix Vis mer

Petter Solbergs lag Ford stiller ikke på startstreken i rally-VM neste sesong.

Det bekreftet Fords visepresident i Europa, Roeland de Waard, mandag.

- Det er best for selskapet og Ford-merket å trekke seg fra verdensmesterskapet, uttalte han via Fords Facebook-side.

Bilprodusenten har opplevd en salgsnedgang på 19 prosent i første halvår i 2012. Det er hovedårsaken til at Ford melder seg ut av VM-sirkuset, men De Waard la til at det var en vanskelig beslutning å ta.

Samtidig gjorde han det klart at Ford vil fortsette å bidra med levering av biler og motorer til samarbeidslag i rally-VM.

Jari-Matti Latvala er beste Ford-fører med tredjeplass sammenlagt i årets VM. Stallkamerat Petter Solberg er nummer fem.

(NTB)