-  Fordel å møte topplagene

Sandefjord skal møte topplagene Stabæk, Hønefoss og Moss i opprykksthrilleren i 1. divisjon. Det synes trener Tor Thodesen er en fordel.

I går ble Bryne banket 3- 1 på Jæren, slik at Sandefjord fortsatt har en luke på tre poeng ned til Hønefoss på 3. plass. Før Bryne-kampen hadde ikke Sandefjord vunnet siden 4. september. I går avblåste trener Thodesen «krisen».

-  Det er en del som har tatt ut skuffelsen på forhånd, og sagt at det vil rakne. Men vi har aldri latt den pessimismen slippe innpå oss. Jeg visste vi var i bra slag, sier Thodesen til Dagbladet.

Seieren over Bryne mener han var en taktisk triumf av hele laget.

-  Vi traff perfekt med kampplanen. Bryne er flinkere til å straffe motstanderen på kontringer enn å styre kampene selv. I dag la vi oss lavt, og lot Bryne få smake sin egen medisin.

-  Dere møter tre av topplagene i serieinnspurten. Hva tenker du om det?

-  Det er egentlig en fordel å møte lagene rundt oss på tabellen. Da sitter vi i førersetet, og har alt i våre hender. Det ser jeg positivt på, sier Thodesen, vel vitende om at Sandefjord har snublet mot bunnlagene Løv-Ham og Follo den siste tida.  

Serieleder Stabæk har stø kurs mot Tippeligaen, og leder med fem poeng etter å ha slått Kongsvinger 4-1 hjemme på Nadderud. Også Hønefoss og Moss vant sine kamper. Med fire kamper igjen ligger alt til rette for et bikkjeslagsmål om retten til tippeligaspill neste sesong.

JUBELGUTTA: Sandefjords målscorere Olav Tuelo Johannessen og Andreas Tegstrøm jubler etter seieren over Bryne.