Fordel Arsenal

Etter borteseieren mot Aston Villa er Arsenal fortsatt bare ett poeng bak Manchester United - med en kamp til gode. Robert Pires ble matchvinner med en perlescoring.

Manchester United øynet sjansen til å stikke fra i Premier League etter gårsdagens seier, men Arsenal svarte i dag.

På en regntung grasmatte på Villa Park ble det vist mye god fotball, selv om de store målsjansene ikke var så tallrike.

Arsenal tok ledelsen da Peter Schmeichel ikke klarte å holde et frispark fra Sylvain Wiltord som skiftet retning i muren. Patrick Vieira var først på returen, Schmeichel parerte ballen igjen, men kunne ikke stoppe brasilianske Edu som gjorde 1-0.

Ni minutter etter pause fikk Aston Villa alle tiders mulighet til reusering da 38-årsjubilant og innbytter felte Gareth Barry og lagde straffe. Barry tok straffesparket sjøl, men rutinerte David Seaman reddet mesterlig.

Men dagens største prestasjon sto franske Robert Pires for: På et langt framspill fra Bergkamp brukte han en berøring på å vippe ballen over George Boateng, og den andre på å lobbe den over Schmeichel og i mål.

Aston Villas innbytterduo Mustapha Hadji og Dion Dublin sto for utlikningen. Marokkaneren ble spilt fri på venstrekanten, dro av et par mann og la inn. Der lurte Dion Dublin seg inn foran en uoppmerksom Sol Campbell ved første stolpe, og headet inn reduseringen via Seamans lår.

Villa presset på for utlikning, og i tilleggstidens siste minutt var Peter Schmeichel framme på en corner og kom høyest opp. Den danske keeperkjempens heading gikk imidlertid bare rett til værs.

Går det den veien med Arsenal også? Diskutér engelsk fotball!

(Dagbladet.no)

1-0: Gjestene tar ledelsen på Villa Park. Målscorer Edu (t.v.) og Sol Campbell feirer.
2-0: Med en perle av et mål ble Robert Pires matchvinner på Villa Park.
ELEGANT:</B> Fredrik Ljungberg er på vei tilbake i god form etter skadeoppholdet, men måtte gå av banen etter en hard smell et drøyt kvarter før slutt i dag.