- Fordel om folk ikke er fullt så observante på meg

Boasson Hagen ser seg selv som outsider i kampen om VM-gull.

OFFENSIV: Edvald Boasson Hagen på plass i Autralia.
Foto: Heiko Junge / Scanpix
OFFENSIV: Edvald Boasson Hagen på plass i Autralia. Foto: Heiko Junge / ScanpixVis mer

||| Edvald Boasson Hagen (23) er i VM-form og ser seg selv som outsider i kampen om «regnbuetrøya».

Mange mener den 23 år gamle Sky-proffen blir i «letteste» laget for søndagens 260-kilometer utenfor australske Melbourne, der elleve ganger opp en 1,3 kilometer lang og beinhard stigning skal skille klinten fra hveten.

- Løypa ser hard ut, men ikke uoverkommelig. Jeg gleder meg, og forhåpentligvis greier jeg å sitte med til finalen. Jeg skal vel klare tre og et halvt minutts bakkeintervaller elleve ganger. Det blir som en hard intervalløkt, sier Edvald Boasson Hagen til NTB.

- Er sterk
Thor Hushovd (32) regnes som Norges sterkeste kort. Det passer unge Boasson utmerket.

- Det kan vise seg å bli en fordel at folk ikke er fullt så observante på meg. Kanskje kan jeg snike meg med i et brudd mot slutten. Men helt ukjent er jeg vel ikke blant de andre rytterne i feltet, så de slipper meg neppe av gårde helt uten videre uansett. Men jeg ser på meg selv som en liten outsider.

At landslagssjef Steffen Kjærgaard (37) ikke har utropt verken Hushovd eller Boasson Hagen til Norges kaptein i VM-fellesstarten, er uproblematisk. Den som har mest krefter igjen til slutt, vil få mest mulig hjelp av den andre uansett.

- Jeg føler meg veldig sterk og bra. Klaffer dagsformen skal jeg henge med veldig lenge.

Valgte bort
For første gang i mesterskapssammenheng valgte Edvald Boasson Hagen å stå over tempoen i VM. Verken i VM eller NM har unggutten slått ut i full blomst bare få dager etter kampen mot klokka.

- Grunnen til at jeg valgte bort temporittet, er at jeg ikke har sittet nok på temposykkelen før VM. Men viser det seg at jeg får det bedre til i fellesstarten nå, kan det bli til at jeg velger bort tempoen senere også.

Kun én rytter i historien har greid å vinne både tempoen og fellesstarten i VM, dog ikke samme år: Spanske Abraham Olano (1995 og 1998).

- Det er hardt å vinne begge deler og derfor best kun å fokusere på én av delene. Men det finner jeg nok ut av snart

Boasson Hagen har syklet proffenes VM de siste to årene. I fjor endte han på 60.-plass.

(NTB)