-  Fordel Start i serien

Kjetil Rekdal var bare lykkelig etter at VIF ble første lag til å slå Start mot slutten. Likevel frykter han at avansementet kan koste dyrt i serien.

KRISTIANSAND (Dagbladet): -  At vi vinner betyr at Start bare har serien igjen å tenke på. Det kan gi dem en fordel i serien, sier VIF-treneren til Dagbladet.

VIF-sjefen frykter at et hardt kampprogram framover kan gjøre spillerne hans slitne.

-  Nå har vi serie, cup og Champions League å konsentrere oss om. Det sier seg selv at det kan bety ekstra slitasje. Vi må jobbe for å styrke stallen vår. Det kommer ikke på tale å svekke den, sier Rekdal.

Selv avfeier Start-trener Tom Nordlie Rekdals utsagn som sprøyt.

Ingen fordel

-  Nei, dette gir oss selvsagt ingen fordel. Vi skulle gjerne vært videre selv, sukker Nordlie.

Men for en gangs skyld fikk Start smake sin egen medisin i sluttminuttene. Det var ikke tilfeldig at det var Vålerenga som sørget for det, insisterer Rekdal:

-  Vi er like godt trent som dem. De har hatt voldsomme marginer med seg. Vi viser hvor gode vi er. I dag er vi det eneste laget i Norge som kunne slått Start.

-  Hvorfor det?

-  Verken Brann, Lillestrøm eller Viking har jo klart det. Jeg sa til spillerne da vi dro fra Oslo at vi kom til å ta det om det ble jevnt mot slutten. Vi matcher Start på det meste, både løpsstyrke, dødballer og det å kunne presse seg selv til smertegrensen, sier Rekdal.

Det er Tom Nordlie dypt uenig i:

-  Vålerenga er det eneste laget som har så flaks. De er jo ikke i nærheten av oss på løpsstyrke. Fikk de ikke krampe på begge midtstopperne, da? spør Nordlie.

Klart best

Han er ikke i tvil om at Start fortsatt er Norges beste lag.

-  Vi var klart best i denne matchen. Dette føltes som et ran. Men skal vi være et topplag, er vi nødt til å vinne sånne kamper som denne. Men jeg er stolt av gutta. All ære til dem, sier Nordlie.

For Start hadde banespillet og de fleste sjansene i 2. omgang. Både Bärlin, Strømstad og Wright hadde feite muligheter til å sende Start til kvartfinale, men alle misbrukte mulighetene. I stedet var det VIF-kaptein Tom Henning Hovi som ble cuphelt med sitt hodestøt to minutter før slutt i siste ekstraomgang.

På tampen havnet også Nordlie og Rekdal i munnhuggeri da Vålerenga ville bytte innpå en spiller. Etter kampen takket de hverandre ikke for kampen.

Innstilt på straffer

-  Jeg har ikke snakket med Nordlie, nei. Jeg var mer opptatt av å juble med gutta, sier Rekdal.

Han hadde for lengst innstilt seg på straffer da Hovi avgjorde.

-  Og den hadde vi i så fall vunnet. Jeg holdt på å sette opp straffeskytterne da Hovi scoret. Det hadde i hvert fall blitt Freddy dos Santos, Stefan Ishizaki og Steffen Iversen.

-  Du vurderte ikke å bytte inn deg selv?

-  He-he, nei, jeg stoler på at guttene hadde gjort jobben, gliser Rekdal.

AVGJØRELSEN: Etter 118 minutter stiger VIF-kaptein Tom Henning Hovi opp på et frispark fra Christian Grindheim og header inn seiersmålet. - I dag er vi det eneste laget i Norge som kunne slått Start, sier Kjetil Rekdal.
HELTEN: Tom Henning Hovi gratuleres.