Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fordel uten Tiger?

Uenighet før Ryder Cup.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De europeiske golfproffene har dominert Ryder Cup på 2000-tallet. Kan USA stoppe tapsrekken sin, selv uten Tiger Woods på laget?

I årevis gikk USA fra seier til seier i Ryder Cup. Nå har Europa tatt igjen forspranget og den prestisjefylte turneringen vunnet tre år på rad og fem av de seks siste gangene. Kaptein Nick Faldos mannskap er også favoritter denne gang.

USA må klare seg uten Tiger Woods når turneringen starter i Louisville, Kentucky fredag. Golfikonet er ute resten av sesongen etter en kneoperasjon.

- Det er ikke mange som tror at vi kan klare dette når vi er uten Tiger Woods, sier USAs kaptein Paul Azinger.Men verdens beste golfspiller har ikke hatt noen god statistikk å vise til i Ryder Cup. Woods har vært på vinnerlaget bare en gang på fem forsøk. Og på 25 matcher har han vunnet ti, delt to og tapt 13. Derfor mener mange at fraværet hans faktisk kan være en fordel for de amerikanske hjemmehåpene.


- Jeg skjønner ikke hvordan det kan være positivt ikke å ha med Tiger Woods på laget. Han er den beste golfspilleren noensinne, mener Azinger.

- Slik jeg ser det gir det Europa en fordel. Det gjør Europa til favoritter. Det er det ikke tvil om, sier han.

Woods skal se Ryder Cup på TV, men han ber landsmennene slå på tråden hvis de trenger noe hjelp.

- Jeg skal se på Ryder Cup denne uken, men kommer ikke til å være der. Paul Azinger har mobilnummeret mitt, og han eller en av de andre amerikanske spillerne kan ringe meg når som helst. Hvis jeg kan gi noe assistanse, er jeg bare glad for å kunne hjelpe til, sier Woods.

Tre skandinaver er med i Kentucky: Søren Hansen (Danmark), Robert Karlsson og Henrik Stenson (begge Sverige).

SEIRER IGJEN?:
Det europeiske laget vant i 2006 sitt tredje strake Ryder Cup-trofé. I år har amerikanerne hjemmebane, men må klare seg uten golfikonet Tiger Woods. Mange mener imidlertid at dette kan ha en positiv effekt på det amerikanske laget. Foto: Adrian Dennis, AFP/SCANPIX
SEIRER IGJEN?: Det europeiske laget vant i 2006 sitt tredje strake Ryder Cup-trofé. I år har amerikanerne hjemmebane, men må klare seg uten golfikonet Tiger Woods. Mange mener imidlertid at dette kan ha en positiv effekt på det amerikanske laget. Foto: Adrian Dennis, AFP/SCANPIX Vis mer

Begge lag har tolv spillere hver. Det spilles åtte fourballmatcher, åtte foursomematcher og tolv singlekamper.

Europa trenger 14 poeng for å forsvare trofeet, mens USA må få 14,5 poeng for å vinne. Årets Ryder Cup er den 37. i rekken.

(NTB)

image: Fordel uten Tiger?

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!