Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Fordi han er en av de verste spillerne jeg har sett

Di Canio tok av keeperen (21) etter 20 minutter og skjelte ham ut.

TEMPERAMENTSFULL: Paolo Di Canio har alltid vært en hissigpropp, det har han ikke lagt av seg som manager i Swindon Town. Foto: SCANPIX/REUTERS/Darren Staples
TEMPERAMENTSFULL: Paolo Di Canio har alltid vært en hissigpropp, det har han ikke lagt av seg som manager i Swindon Town. Foto: SCANPIX/REUTERS/Darren Staples Vis mer

(Dagbladet): Kjetil Rekdal er kanskje den tippeligatreneren som normalt er tøffest mot sine spillere offentlig her i landet.

Sammenliknet med Swindon-manager Paolo di Canio framstår AaFK-sjefen uansett som en pusekatt.

Det viste italieneren igjen til det fulle i helga, da han byttet ut den 21-årige målvakten Wes Foderingham etter bare 20 minutters spill i 4-1-tapet for Preston.

Foderingham feilet før Prestons ledermål, og slapp inn et til kort etter. Da var det nok for Di Canio, han tok unggutten av banen - og skjelte ham ut etter noter for rullende kamera etter kampen.

- Jeg tok ham av fordi han var en av de verste spillerne jeg har sett i en fotballkamp, forklarer League One-manageren.

- Han er en spiller som alle de andre. Hvorfor kan vi ikke bytte målvakt? Er målvakten annerledes enn de andre på laget fordi han har en annen farge på drakta? Jeg kjenner spillerne mine, jeg kjenner Wes, han var drittspilleren også mot Stoke, sier Di Canio, ifølge Daily Mail.

Mot Stoke slapp Foderingham inn fire mål.

Arroganse
I går ble målvakten tydelig forbannet over å bli offentlig ydmyket på den måten han ble, og sparket en vannflaske langt utpå banen i frustrasjon over Paolo Di Canios avgjørelse.

Italieneren har ingen sympati med Foderingham, som han mener reagerte feil etter sin egen tabbe.

- Det han gjorde i dag, det handler ikke bare om en feil som kan skje alle. Det er arrogansen etterpå, der han klager og syter til de andre, det var det verste for meg. Det forteller meg at spilleren ikke tar innover seg sine egne feil, feil som var tydelige milevis unna, det var en håpløs tabbe, sier Di Canio.

- I dag oppførte han seg som den verste profesjonelle spilleren - arrogant, uvitende - jeg noensinne har sett, sier.

Cech?
Nå varsler Swindon-manageren at Wes Foderingham kan være ferdig i klubben. Han krever i hvert fall en hjertefølt unnskyldning fra keeperen til supporterne og hele klubben.

- Jeg er klar til å hente inn en ny keeper. Jeg er klar til å spørre styreformannen, dersom han ikke ber om unnskyldning, fra hjertet, fra magen, sier Paolo Di Canio, som også lurer på hvorfor keeperens oppførsel dukket opp nå etter stengningen av overgangsvinduet.

- Hvis han mener han ikke gjorde en feil, og oppfører seg på den måten, hvem tror han at han er? Cech? Han var ingenting før han kom til meg, ikke til klubben, til meg. Han hadde ikke ett sekund profesjonell fotball før det, raser italieneren.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media