Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fordømmer egne fans: - Feigt og idiotisk

Klanen ikke fornøyd med enkelte av supporterne under lørdagens Lillestrøm-kamp.

ÅRÅSEN: Supportere kaster her bluss inn i en leilighet tilknytta Åråsen stadio. Kampen mellom Vålerenga og Lillestrøm ble preget av kaos. Video: Christensen / Liereng Vis mer

Oppgjøret mellom Vålerenga og Lillestrøm lørdag ettermiddag var blodfattig på banen.

Men på tribunen var det krig.

- Dette er allerede i ferd med å utvikle seg til en skandale, uttalte Eurosport-kommentator Kenneth Fredheim på direkten da et fyrverkeri ble sendt inn på banen noen minutter ut i den første omgangen.

Da hadde kampen allerede blitt utsatt på grunn av bluss som ble kastet ut på banen av Vålerenga-supporterne.

Kampen ble stoppet en gang til på grunn av fyrverkeriet, og etter kampen ble det kastet bluss på en leilighet inne på Åråsen. Det var også veldig amper stemning.

Operasjonsleder i Øst politidistrikt, Karianne Knudsen, uttalte til Dagbladet at flere supportere ble innbrakt:

- Vi hadde tre bortvisninger før kamp, og det er to til som er innbrakt etter kampen. Det er blitt observert folk med jernstenger og andre som har dekket til ansiktet, sa hun til Dagbladet like før klokka 19.00.

Fordømmer

I etterkant har flere reagert på opptrinnene. Og søndag kveld kommer også Vålerenga-klanen på banen.

I et innlegg på Klanens hjemmeside skriver talsmann Erling Rostvåg at det var ventet at temperaturen skulle være ekstra høy, og at de var klar over alle ryktene om hevnaksjoner som sirkulerte.

- Gjennom hele kampen ble det avfyrt bluss, røykbomber, blinkere, bangers og en og annen nyttårsrakett. Klanen er tilhengere av kok på tribunen, pyroteknikk og stemning som for mange kan oppfattes som aggressiv og skummel, men på kampen sist lørdag ble det krysset noen grenser som skal være absolutte, skriver Rostvåg.

Og det de trekker fram er blant annet at flere brukte finlandshetter og annen maskering før kampstart og holdt seg maskerte gjennom hele kampen, og at det ble kastet bluss inn på banen og skutt fyrverkeri som detonerte over hodet på egne spillere.

- Det er i utgangspunktet nulltoleranse mot maskering på våre tribuner. At man dekker seg til mens man brenner ulovlig pyroteknikk er forståelig, at man er maskert gjennom en hel kamp mens man egger til krig mot politi og sikkerhetspersonell er feigt og idiotisk, skriver han.

Bråk etter kampen

Det hele toppet seg da noen bortesupportere forsøkte å kaste bluss inn i en av leilighetene som står bak bortetribunen.

Flere LSK-supportere reagerte med sinne, og ønsket å ta seg fram til borteseksjonen, men ble hindret av politi og annet sikkerhetspersonell.

Noen minutter seinere tok en maskert person seg ut på banen og terget politiet, som hadde stilt seg på rad og rekke foran borteseksjonen.

- Skal du være breial, så bør du stå for det. I går var vi vitne til en gjeng med idioter som forsøkte å få til en slåsskamp med politiet i to timer uten å klare det. Og uten å tørre å stå for det, skriver Rostvåg.

Videre hevder han at et forsøk på indrejustis resulterte i en knekt nese på minst en person, og ber klubben om å bestemme konsekvensene.

Dagbladet oppdaterer saken

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media