Fordømmer oppførselen: - Ønsker ikke det i RBK

Eirik Horneland innrømmer at David Akintola mistet kontrollen da han overfalt Sam Adekugbe.

SLAPP UNNA: David Akintola (til høyre) slapp unna kort etter denne albuen på Sam Adekugbe. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix
SLAPP UNNA: David Akintola (til høyre) slapp unna kort etter denne albuen på Sam Adekugbe. Foto: Berit Roald / NTB ScanpixVis mer

David Akintola mistet besinnelsen i gårsdagens kamp mellom Vålerenga og Rosenborg, og plantet en albue i hodet på motspiller Sam Adekugbe.

- Det er en fight, så går nok Baba litt brutalt til, Det er en intens kamp. Sånn er det, sa Horneland til Dagbladet rett etter kampslutt i går

Rosenborg-treneren har sett situasjonen på video flere ganger i ettertid, og har nå en annen oppfatning av hva som skjedde.

- Vi har sett situasjonen om igjen og ser at David mister emosjonell kontroll, og reagerer på en måte som ikke er i tråd med ønsket atferd i Rosenborg, sier Eirik Horneland til RBK.no.

Fryktet ikke utestengelse

Horneland sier han kommer til å ta en prat med Akintola om den omtalte episoden.

- I Rosenborg må vi evne å ha stor modenhet i tette og intense oppgjør, slik at vi holder oss innenfor regelverket og representerer klubben på en ordentlig måte. Vi setter fair play høyt, og ønsker ikke å bli assosiert med situasjoner som den i går, fortetter han.

Horneland og klubben venter nå på Fotballforbundets vurdering.

- Nå avventer vi NFF sin vurdering av situasjonen, og vil deretter håndtere dette på en måte som ivaretar klubbens profil med tanke på fair play, sier Horneland.

Da Dagbladet snakket med Akintola søndag kveld etter kampen, fryktet han ikke en utestengelse.

- Nei, det gjør jeg ikke. Det er mye følelser. Ting skjer veldig fort, og jeg gjorde det ikke med vilje, uttalte han.

Innrømmet feil

Det var midtveis i første omgang at Akintola forsøkte å komme seg forbi VIFs venstreback. RBK-spilleren smelte albuen ned i bakhodet på Adekugbe, som gikk ned for telling.

- Det skal da være et soleklart rødt kort, sa Eurosport-kommentator Kenneth Fredheim etter å ha sett reprisen.

- Han mister hodet fullstendig, sier Eurosport-ekspert Tor Ole Skullerud.

Etter kampen var også hoveddommer Rohit Saggi åpen og ærlig om situasjonen, som han ikke hadde fått med seg i kampens hete.

- Hadde vi sett den sånn som vi ser den på video med god vinkel, er det et klart rødt kort. Det er ikke mer å si på den, sa han til Dagbladet.

- Det er den siste detaljen med albuen vi skulle sett. Da følger det røde kortet, forklarte han videre.

Akintolas albue vil bli vurdert mandag, ifølge Nils Fisketjønn, som er direktør i NFFs konkurranseavdeling.

- Vi har en oppfølging på alle hendelser i serien hver mandag. Av de sakene som nok kommer til å bli diskutert, er hendelsen med Akintola. Generelt kan jeg si at der dommeren har vurdert og dømt, er terskelen høy for å overprøve avgjørelsen i etterkant, sier Fisketjønn overfor Aftenbladet.