Barnefotball:

Fordømmer sjokkerende video

En video fra treningsfeltet til et guttelag i USA vekker sterke reaksjoner.

SPARKET: En trener for barnefotball fikk sparken etter at denne videoen fra september 2020 gikk viralt. VIDEO: Twitter REPORTER: Vegard Krüger Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En video fra USA har sendt sjokkbølger gjennom miljøet i den amerikanske fotballigaen (NFL) etter at den gikk viralt denne uka.

Det dreier seg om to unge fotballspillere (rundt 6-8 år) som barker sammen i en duell på trening - i ren NFL-stil.

En liten gutt flyr veggimellom etter å ha blitt måket ned av en litt kraftigere motstander. I bakgrunnen er det noen som ler og en som sier: «Det går bra» (se videoen øverst i artikkelen).

Videoen er fra september i fjor, men ble delt i sosiale medier denne uka med tittelen: «Er de for unge til å utføre denne øvelsen?».

I kjølvannet har videoen fått nesten sju millioner avspillinger, og flere i NFL-miljøet har reagert kraftig.

Får slakt

Både tidligere og nåværende spillere slakter treningsrutinen, og noen går så langt som å mene at det er barnemishandling. Den tidligere NFL-spilleren Dan Orlovsky er klar:

«Dette er noe av det dummeste jeg har sett i ungdomssport», skriver den tidligere quarterbacken, som etterlyser straff for dem som står bak.

- Fikk sparken

Ifølge Fox News skal treneren til guttelaget ha fått sparken etter hendelsen. Etter at videoen har satt søkelyset på saken, skal hendelsen etterforskes.

- Vi er dypt opprørt over denne videoen og etterforsker saken. Hvis det dreier seg om noen Pop Warner-trenere som utførte denne øvelsen, så vil vi reagere, sier Brian Heffron, en talsmann for Pop Warner Youth Football.

Heffron legger til at det som skjedde var «farlig» og det påpekes at en slik øvelse ikke er akseptabelt å utføre for denne aldersgruppa.

USA Football fordømmer også videoen.

- Dette går imot alt vi i fotballen står for og har ikke noen plass i spillet vårt - det er en krenkelse for millioner av mødre og fedre som trener guttelag med stor omsorg for barna, sier en talsmann.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer