- Foreldre raser mot United

Manchester United kommer med tre nye draktsett før seriestart. I England raser foreldre mot storklubben, og også i Norge kommer reaksjonene.

En Manchester United-drakt koster mellom 500 og 600 kroner. Når klubben nå lanserer tre nye draktsett, må foreldrene til unge United-fans belage seg på å grave dyprt i lommeboka. For fotball er mote, og fjorårets drakt er historie.

- Det ser ut som om klubben skifter drakter hele tida. Hver femte måned kommer det en ny drakt. Barna ser sine venner med nye drakter, og skal også ha en ny drakt. Ikke alle foreldre har råd til dette, sa en bekymret far til den engelske avisa The Sun.

Reaksjoner i Norge

Dennis Heffermehl driver Fotball-Shop som er Norges største på fotballdrakter. Han får ofte besøk av fotvilte foreldre med fotballfrelste barn. Han innrømmer at foreldrene ofte reagerer på at klubbene ofte skifter drakter.

- Vi har fått noen reaksjoner fra foreldre. Folk får inntrykk av at klubbene skifter drakter ofte, men det er faktisk lovbestemt at de kun kan bytte annet hvert år. Unntakene er når klubbene bytter draktleverandør og sponsor. Da kan de skifte før det er gått to år, sier Heffermehl.

United mest populære

Fotball-Shop selger over 1000 United-drakter i året. Hovedvekten er til yngre fotballfans. Klubber som Liverpool og Leeds, som ikke har hatt like stor suksses de siste årene, har langt høyere snittalder på draktkjøperne.

Mange foreldre reagerer på at klubbene har tre forskjellige draktsett. Det er nemlig ikke nok å ha hjemmedrakta.

- De fleste har alle draktene. Da begynner det selvsagt å bli dyrt, men det går an å være smart å handle reservedraktene på tilbud.

- Noen foreldre er også lettet når de kommer hit for å kjøpe drakter til ungene. De vet at når de kommer hjem med trøya til favorittlaget, kommer ikke ungene til å gå i annet resten av sommeren. Det sparer litt på klesbudsjettet, sier Heffermehl.

REAGERER: Dennis Heffermehl i Fotball-shop får også reaksjoner fra norske foreldre som kjøper fotballdrakter til barna.