Høydehusdebatten:

- Foreldre ville kjøpe suksess

For 25 år siden ble Tom Nilsen ringt ned av foreldre som ønsket å lage høydehus av campingvogner til barna sine. Lørdag kan det særegne norske forbudet fra 2003 bli opphevet.

SIMULERT HØYDE KAN BLI LOV: Bjørn Dæhlie var en av dem som benyttet seg av en campingbil omgjort til et høydehus i 1996. Her var han på høydetrening i Alpe di Siusi før Vinter-OL i Japan i 1998. (Foto: Calle Törnström, NTB Pluss).
SIMULERT HØYDE KAN BLI LOV: Bjørn Dæhlie var en av dem som benyttet seg av en campingbil omgjort til et høydehus i 1996. Her var han på høydetrening i Alpe di Siusi før Vinter-OL i Japan i 1998. (Foto: Calle Törnström, NTB Pluss). Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det som var skremmende, det var at en del overivrige foreldre ville kjøpe seg til mer suksess.

Det sier Tom Nilsen, som var med på å utarbeide høydehus av en campingvogn til Bjørn Dæhlie i 1996.

Det var Olympiatoppen som tok initiativ til prosjektet, slik at Dæhlie kunne få mest mulig tid hjemme med familien, foran et VM i Granåsen sesongen etter. Det bekrefter Arne Lier til Dagbladet, som var koordinator på Olympiatoppen for campingvogna.

Vogna ble uansett lite brukt, hevder de begge.

Nilsen tør ikke å påstå nøyaktig hvor mange henvendelser han fikk. Men at det var bortimot 50 stykker, det er han rimelig sikker på.

- Jeg fikk faktisk kjeft fra folk som lurte på om jeg ikke var interessert i å selge og tjene penger, ved å selge sånne vogner, sier han, som forteller at folk var villig til å gi ganske mye penger for campingvogn- skissene.

- Men jeg sa at det var det ikke snakk om.

Skal opp på idrettstinget

Debatten om simulert høyde har lenge vært diskutert i norsk idrett.

På lørdagens ting foreslo Trøndelag idrettskrets å utsette behandling av saken til det ekstraordinære idrettstinget i oktober, og forslaget fikk støtte av Agder idrettskrets og Norges Håndballforbund.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer