Foreldrene auksjonerer bort Eddies (7 mnd) fotballframtid på Ebay

Går til høystbydende.

 TIL SALGS:   En pappa i Manchester-området har bestemt seg for å auksjonere bort Eddies framtidige klubblojalitet på ebay. Faksimile: eBay
TIL SALGS: En pappa i Manchester-området har bestemt seg for å auksjonere bort Eddies framtidige klubblojalitet på ebay. Faksimile: eBayVis mer

(Dagbladet): En pappa i Manchester-området har bestemt seg for å auksjonere bort sin sønns framtidige klubblojalitet på ebay.

Vedkommende som vinner budrunden vil dermed få velge hvorvidt Eddie (sju måneder) skal vokse opp som en Manchester United- eller Manchester City-supporter.

Med tanke på at de færreste av oss kan aspirere til å bli profesjonelle fotballspillere, er det store sjanser for at det er Eddies fotballframtid som her står på spill.

Donerer pengene
Ian Charters, Eddies pappa, lover å kjøpe både drakt og gardiner i lagets farger, og ta sønnen med på kamper. Han vil med andre ord gjøre sitt ytterste for å forsikre seg om at nevnte lag blir sønnens favoritt.

Pengene Charters får inn skal doneres til Bliss, en veldedighetsorganisasjon med fokus på barn som er født for tidlig - akkurat som Eddie.

Den nå sju måneder gamle gutten kom nemlig til verden seks uker tidligere enn det som var planen, og i løpet av de første dagene raste han ned i vekt. Heldigvis har denne nå normalisert seg, og den friske og fornøyde guten veier 7,3 kilo.

City eller United Pappa Ian har i anledning annonsen gitt et intervju til lokalavisa Manchester Evening News, og forteller at han ikke selv føler noen tilhørighet til noen av Manchester-lagene.

- Jeg bor i Manchester, men kommer opprinnelig fra et område lenger sør i England. Dermed har jeg ikke noe favorittlag her. Jeg har innsett at det er sjanseløst å få sønnen min til å heie på mitt favorittlag som er Watford, sier han, før han tenker seg om og konkluderer:

- Helt ærlig vil jeg ham ikke så vondt uansett.

Charters er også klar over at auksjonen kan bli oppfattet som kontroversiell, men mener det er greit med tanke på at pengene går til et godt formål.

- Jeg tenkte på måter man kunne samle inn penger, også spratt ideen inn i hodet på meg. Jeg tenkte «det er litt kontroversielt, men hvorfor ikke», og gir det et førsøk, sier han.