Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Foreldrene er verst

Dommer Tom Kristiansen fra Furuset har dømt 52 kamper hittil i Norway Cup. - Spillerne er stort sett greie å ha med og gjøre, foreldrene er verst, sier Kristiansen.

- Foreldrene står ofte og skriker på sidelinja - da smitter det over på spillerne. Særlig i de yngre klassene. Det er litt synd, sier Kristiansen.

Hittil i Norway Cup har Kristiansen hatt få problemer. Kollega Roger Hell fra Lørenskog har hatt en uheldig episode.

- Jeg blåste straffespark og foreldrene begynte å kjefte på meg. Spillerne fulgte etter. Mange foreldre har en dårlig holdning på sidelinja, sier Hell.

- De utenlandske lagene er ofte veldig fine å dømme. Jeg dømte et engelsk lag - der oppførte spillerne og lederne seg helt etter boka. Engelskmennene er veldig høflige. Det er også det kenyanske laget Mathare United. De tar tilskuerne i hånda etter kampen. Øst-europerne derimot kan være fæle til å kjefte, sier Lørenskog-dommeren.

Tom Kristiansen har dømt 52 kamper hittil fordelt på alle klassene. De eldste gutteklassene er vanskeligst å dømme.

- Der er det ofte mye tøft spill. Skal jeg ha det litt slapt, så dømmer jeg en kamp i jenteklassen - der skjer det ikke så mye.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media