Astmadebatten:

Foreløpig astmarapport: Utenlandske eksperter finner INGEN feil i norsk langrenn

De norske skilandslagene fortsetter astmamedisineringen som før.

TRYKKET LETTER: Den internasjonale granskingskommisjonen har ennå ikke funnet noen feil ved den vante norske medisineringen av langrennsløpere. Dermed blir det sesongstart som vanlig på fredag. FOTO: Terje Pedersen / NTB scanpix
TRYKKET LETTER: Den internasjonale granskingskommisjonen har ennå ikke funnet noen feil ved den vante norske medisineringen av langrennsløpere. Dermed blir det sesongstart som vanlig på fredag. FOTO: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BEITOSTØLEN (Dagbladet) TV 2s avsløring i høst om at legene på skilandslagene skal ha gitt astmamedisin til såkalt «friske» skiløpere, får ingen konsekvenser for sesongstarten i norsk langrenn.

Årsaken er ganske enkel:

Den internasjonale ekspertgruppa som holder på å gjennomgå den norske medisineringen i langrenn, har ennå ikke funnet en eneste alvorlig faglig feil ved hvordan de norske landslagslegene har jobbet med løpernes luftveisproblemer.

I går fikk langrennsledelsen den gledelige beskjeden fra granskingskommisjonen med utenlandske lungemedisinske eksperter, at de etter en måneds gransking ikke har oppdaget noen norske rutiner som det er grunn til å endre på.

Dermed ser det ut som at den langvarige medisineringspraksisen til de norske skilandslagene står seg bedre gjennom den pågående internasjonale kontrollen enn høstens harde diskusjon kunne tyde på.

For når den norske langrennseliten sesongåpner på Beitostølen fredag, gjennomfører løperne de vante helsemessige forberedelsene sine uten noen kritiske merknader fra internasjonal lungemedisinsk ekspertise. Det svært omdiskuterte forstøverapparatet kan for eksempel brukes som før.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer