Foreløpig ingen kontakt mellom skiforbundet og Northug

Må skrive under innen midnatt.

FRIST VED MIDNATT: Lørdag kveld var det fortsatt helt i det blå hva som vil skje mellom Petter Northug og Norges Skiforbund. I løpet av lørdagen var det ingen kontakt mellom partene.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
FRIST VED MIDNATT: Lørdag kveld var det fortsatt helt i det blå hva som vil skje mellom Petter Northug og Norges Skiforbund. I løpet av lørdagen var det ingen kontakt mellom partene. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixVis mer

Lørdag kveld var det fortsatt helt i det blå hva som vil skje mellom Petter Northug og Norges Skiforbund. I løpet av lørdagen var det ingen kontakt mellom partene.

- Ingen har snakket sammen i løpet av dagen i dag, og det som står fast er at utspillet må komme fra Northug selv eller de folkene han har rundt seg, sier kommunikasjonssjef Espen Graff i Norges Skiforbund til NTB.

Fristen for å skrive under avtalen er satt til midnatt lørdag, og den fristen skal være endelig. For at Northug skal få gå verdenscuprenn og VM for Norge, må representasjonsavtalen være underskrevet. Det vet Northug og folkene hans.

- Petter Northug skal få de råd han ber om fra Coop, men hvorvidt han signerer avtalen med skiforbundet i løpet av lørdagen, bestemmer han helt og holdent selv, sa administrerende direktør i Coop, Svein Fanebust til VG lørdag ettermiddag.

Det er ingen tvil om at det ble ført en aldri så liten psykologisk krig mellom skiforbundet og Northug og hans folk i løpet av lørdagen.

Ingenting nytt I Norges Skiforbund er det først og fremst generalsekretær Stein Opsal som holder tak i saken. Da NTB var i kontakt med skiforbundet tidlig lørdag kveld, kunne han fortelle at det ikke var noe nytt å melde, men han la ikke skjul på at alle partene i saken vet hva som gjelder.

Det viser seg nå at det punktet som til sjuende og sist kan velte hele avtalen er når Northug skal være fri for forpliktelser fra skiforbundet etter at sesongen er over. Northug vil ha denne fristen satt så tett på sesongavslutningen som mulig. Han vil helst at avtalen skal opphøre 15. mars, mens skiforbundet opererer med 15. april som sin frist.

Det er helt nødvendig at partene blir enige på dette punktet for at Petter Northug skal få sjansen til å vinne VM-gull på svensk jord til vinteren, men lørdag kveld var det verken dialog eller møter mellom partene. Det hele virket noe fastlåst.

Melding - Det jeg kan si er at dersom det skjer noe, og vi i skiforbundet får vite om det, så kan jeg love at vi kommer til å sende ut en melding, men det er jo ikke sikkert at vi blir informert om en eventuell utvikling i saken, sier Espen Graff som tilfeldigvis var i Trondheim lørdag kveld. Ikke på grunn av Northug-avtalen og utviklingen i den saken, men i en helt annen forbindelse.

Dersom det ikke blir underskrevet noen avtale mellom Northug og skiforbundet, kan ikke trønderen stille for Norge i verken verdenscupen eller VM. Han kommer da trolig til å satse maksimalt på langløp til vinteren, og da er det selvsagt italienske Marcialonga, svenske Vasaloppet og det norske Birkebeinerrennet som blir de store begivenhetene.

Men det er først og fremst ski-VM i Falun han vil gå, og dersom ikke avtalen blir underskrevet og godkjent av partene innen tidsfristen natt til søndag, er det mange som mener at hele saken utvikler seg til å bli en tragedie for alle de involverte parter.

Northug-manager Are Sørum Langås har ikke besvart NTBs henvendelser lørdag.

(NTB)