Foreløpig nei til kvinnelige Tour de France-planer

Vil ha samme løype som guttene.

VIL HA MER Damene fikk mye oppmerksomhet da de inntok Champs-Élysées på avslutningsdagen i Tour de France, men Marianne Vos (til høyre) drømmer om et fullskala treukersritt også på kvinnesiden i årene som kommer. FOTO: Nicolas Bouvy, EPA/Scanpix
VIL HA MER Damene fikk mye oppmerksomhet da de inntok Champs-Élysées på avslutningsdagen i Tour de France, men Marianne Vos (til høyre) drømmer om et fullskala treukersritt også på kvinnesiden i årene som kommer. FOTO: Nicolas Bouvy, EPA/ScanpixVis mer

(procycling.no): Kvinnelige syklister med Marianne Vos, Emme Pooley, Chrissie Wellington og Kathryn Bertine (syklist og filmskaper, vår anm.) har organisert seg for å få Tour de France-arrangøren til å lage en feminine utgave av rittet.

Kvartetten har likevel møtt motstand fra sykkelsportens øverste organ, UCI.

Jentene ønsker at arrangementet skal foregå enten før eller etter guttenes utgave. UCI vil i stedet vurdere om det går an å lage en separat versjon av rittet.

- Det er mer sannsynlig å få til et uavhengig dameritt med egne sponsorer og vertsbyer, sier UCI-president Brian Cookson ifølge Bloomberg.

- Logistisk umulig De som har vært på Tour de France vet at riggingen starter like etter at rytterne er i mål, før man haster videre mot neste målby.

Om det skal sykles to klasser i samme løype, vil det oppstå store forsinkelser gjennom hele systemet slik vi kjenner det i dag.

- Det vil ikke fungere å kaste ut en idé om et treukersritt (på kvinnesiden), det har ikke fungert tidligere heller, sier Cookson.

- ASO (Tour de France-arrangøren) har sagt ganske tydelig ifra om det er et veldig vrient prosjekt. På grunn av logistikken tror jeg heller ikke vi kommer til å få se det, sier Cookson som kaller forslaget en «logistisk umulighet».

Var en realitet på 80-tallet ASO slapp damene til i Tour de France-løypa på rittets siste etappe i sommer.

Da fikk de bryne seg på 13 runder, totalt 89 kilometer og avslutning langs Champs-Élysées.

Vinneren, som selvsagt ble Marianne Vos, stakk av med samme pengesum Marcel Kittel mottok for å slå Alexander Kristoff senere på kvelden.

Arrangementet var likevel noe helt annet enn å kopiere damenes Tour de France, slik det faktisk ble forsøkt gjort mellom 1984 og 1989.

Den gangen ble konkurransen lagt på is fordi den, ifølge ASO-direktør, Jean-Etienne Amaury, verken fenget sykkelfansen eller pressen.

- Vårt langsiktige mål er å skape en fullskalatour også for kvinnene, selv om vi innser at det kommer til å ta litt tid, uttaler utøverne med Marianne Vos i spissen.

De har samlet inn 97.000 underskrifter i håp om at sykkelrittarrangørene og det internasjonale sykkelforbundet vil hjelpe dem med å samle enda mer profesjonalisering og oppmerksomhet rundt aktiviteten de bedriver.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!

503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 672109471


Varnish cache server