Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Forelsket superstjerne om Bjørndalen: - Oh my god, den mannen

- Jeg er forelsket, sier Gabriela Soukalova. Men ikke i Ole Einar Bjørndalen. Bare nesten.

IMPONERT: Verdenscupleder Gabriela Soukalova var godt fornøyd etter sin egen 4. plass på sprinten. Hun var også fornøyd med at Tiril Eckhoff vant og Ole Einar Bjørndalen tok sølv.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
IMPONERT: Verdenscupleder Gabriela Soukalova var godt fornøyd etter sin egen 4. plass på sprinten. Hun var også fornøyd med at Tiril Eckhoff vant og Ole Einar Bjørndalen tok sølv. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Gabriela Soukalova. 26 år fra Tsjekkia. Verdenscupleder. Verdensstjerne. En av sportens mest populære utøvere.

Men hun vet at hun ikke er aller størst. Det er Ole Einar Bjørndalen. Det vil han trolig alltid være.

Når Soukalova møter Dagbladet, har hun akkurat havnet på den sure 4. plassen på VM-sprinten i Holmenkollen, som Tiril Eckhoff noe overraskende vant.

Det var imidlertid ikke overraskende for Soukalova. Hun forteller til Dagbladet at hun trodde Eckhoff ville vinne.

Soukalova smiler. Hun liker seg i Norge. Hun gleder seg over Eckhoffs suksess. Hun nyter atmosfæren i Holmenkollen. Hun er glad for at Johannes Thingnes Bø er så hyggelig med henne, men fremfor alt har hun en enorm respekt for 42 år gamle Bjørndalen.

- Dronning Bjørndalen

Innenfor de fleste temaene svarer Soukalova varmt og rolig. Men når Dagbladet nevner Bjørndalens navn, kvekker den tsjekkiske stjerna nesten litt til. Øynene lyser opp.

- Oh my god, den mannen. Ole Einar Bjørndalen. Han er helt utrolig, sier Soukalova begeistret til Dagbladet.

Så fortsetter hun hyllesten.

TIDENES STØRSTE: Ole Einar Bjørndalen er tidenes største skiskytter. 42-åringen slutter aldri å imponere, begeistre og overraske. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TIDENES STØRSTE: Ole Einar Bjørndalen er tidenes største skiskytter. 42-åringen slutter aldri å imponere, begeistre og overraske. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Han er 42 år og slutter aldri å imponere. Han er en legende. Han er dronningen av skiskyting.

- Dronningen?

- Ja, dronningen. Eh, nei, kongen, selvfølgelig. Han er kongen av skiskyting, sier den tsjekkiske stjerna og ler av sin lille tabbe.

- Du beundrer ham?

- Ja, veldig. Bjørndalen er enormt stor.

Liker Thingnes Bø

Soukalova har aldri vært på pallen i Holmenkollen. 4. plassen på sprinten var hennes foreløpig beste plassering, men på jakstarten har hun alle muligheter for å ta steget opp på pallen.

Uansett om det skjer eller ei, vil 26-åringen være fornøyd.

- Jeg elsker å være her. I mange år drømte jeg om å få gå i Holmenkollen. Norge er et veldig fint land, som jeg liker godt. Jeg trives her. Det er hyggelige folk og en flott atmosfære. Det er en drøm å være her, en drøm som går i oppfyllelse, forteller Soukalova.

- Jeg liker den norske leiren. Det er mange flotte folk, både gutter og jenter. Vi har en del med hverandre å gjøre. Jeg liker spesielt Johannes Thingnes Bø. Han synes jeg er veldig hyggelig. Og så liker jeg Bjørndalen da, sier hun.

BESTEVENNER: Tiril Eckhoff og Gabriela Soukalova er gode venner og trives i hverandres selskap. Foto: Roy Wahlstrøm / Dagbladet
BESTEVENNER: Tiril Eckhoff og Gabriela Soukalova er gode venner og trives i hverandres selskap. Foto: Roy Wahlstrøm / Dagbladet Vis mer

Soukalova endte på den sure 4. plassen på sprinten, men var likevel godt fornøyd etter løpet.

- Jeg er kjempefornøyd. Det er en veldig god start på mesterskapet. Det ble ikke medalje, men det var ikke langt unna. Jeg er ikke skuffet over det. Jeg har mye å glede meg over her i livet.

- Uansett om det skulle gå dårlig i løypa, klarer jeg å være glad. Jeg har en familie og en kjæreste som jeg er veldig i glad. Jeg er forelsket i ham, forteller den tsjekkiske stjerna.

- Er du litt forelsket i Bjørndalen også?

- Haha, man skulle kanskje tro det. Bare nesten. Men det er kjæresten min jeg elsker. Vi har det veldig flott i lag, forteller hun.

Trodde på Tiril Soukalova deler også ut ros til sprintvinner Tiril Eckhoff. Hun ble overhodet ikke overrasket over den norske yndlingens første VM-gull.

- Jeg visste at Tiril kom til å vinne. Eller jeg visste jo det ikke, men jeg trodde det, forteller Soukalova.

- Hvorfor trodde du det?

- Tiril er herfra. Hun kjenner løypa. Hun har trent her mer enn noen andre. I tillegg droppet hun å dra til USA. Hun stod over renn for å trene og slapp reisebelastningen. Det er en fordel.

- Hvorfor gjorde ikke du det?

- Fordi jeg satser på verdenscupen sammenlagt. Da kan jeg ikke stå over så mange renn. Men jeg unner Tiril denne seieren. Jeg er veldig glad for at hun vant. Hun er allltid så snill og positiv. Hun er ei veldig bra jente, som jeg liker godt, forteller Soukalova.

Nå gleder hun seg til fortsettelsen i Holmenkollen. I dag jakter hun medalje på jakstarten.

- Det blir spennende. Jeg føler meg i bra form og har et bra utgangspunkt. Mulighetene er der, sier 26-åringen.