Foreman den tredje klar for ringen

Motvillig bokselegende får sønnen som arvtager.

STOLT PAPPA: George Foreman har prøvd å holde barna unna bokseringen, men George Foreman III er nå klar for tungvektsdebut. Foto: SCANPIX/AP/David J. Phillip
STOLT PAPPA: George Foreman har prøvd å holde barna unna bokseringen, men George Foreman III er nå klar for tungvektsdebut. Foto: SCANPIX/AP/David J. PhillipVis mer

|||

Bokselegenden George Foreman får hjelp av sin tredje sønn til å bære navnet videre i ringen.

Den dobbelte tungvektsverdensmesteren ønsket ikke å se barna sine i bokseringen, men 60-åringen greier ikke lenger å stagge 26 år gamle George III. Lørdag blir han legendens første av fem sønner - samtlige med navnet George Foreman - som tar opp arven etter faren.

Den 196 centimeter og 109 kilo tunge kjempen med kallenavnet «Monk», møter Clyde Weaver i et stevne i Louisiana. Tidligere har legendens datter, Freeda, en kort boksekarriere å se tilbake på.

- Jeg ville blitt profesjonell bokser tidligere, hadde det ikke vært for at min far insisterte på at jeg skulle fullføre utdannelsen først. Utdannelse var alltid første prioritet i familien. Jeg fikk ikke engang snakke om jenter, hevder George III.

Nå er Big George sønnens trener og manager.

(NTB)