Forente Korea slått av Japan

Forent Korea tapte VM-semifinalen

Et forent Korea var sjanseløst mot Japan i kvinnenes semifinale i lag-VM i bordtennis og tapte 0-3, men fredsbudskapet var viktigere enn det sportslige.

SLÅR SEG SEG SAMMEN: Spillerne fra Nord- og Sør-Korea etter at det ble klart at de kan stille et felles lag i bordtennis-VM.
SLÅR SEG SEG SAMMEN: Spillerne fra Nord- og Sør-Korea etter at det ble klart at de kan stille et felles lag i bordtennis-VM. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Et historisk øyeblikk for oss, sa tidligere storspiller Ryu Seung-min, som er IOK-medlem og visepresident i Sør-Koreas bordtennisforbund.

Egentlig skulle Nord-Korea (rangert som nummer 19 i verden) og Sør-Korea (nummer 5) møtt hverandre i kvartfinalen, men de to lagene ønsket ikke å spille mot hverandre. De ba i stedet om å få stille et felles lag i semifinalen.

Det er 27 år siden sist Korea stilte felles lag i bordtennis-VM. I 1991 vant kvinnelaget over Kina og vant gull. Da hadde laget trent sammen i en måned før VM. Denne gang ble semifinalen spilt 25 timer etter avgjørelsen om å danne felles lag.

Side ved side, sørkoreaner ved siden av nordkoreaner, stilte Korea opp. Tid til å ordne felles drakter hadde det ikke vært.

I første kamp var sørkoreanske Jeon Ji-hee uten sjanse mot 7.-rangerte Mima Ito og tapte 0-3 (2-11, 8-11, 9-11).

Nordkoreanske Kim Song-i, rangert som nummer 49 i verden, var neste spiller i aksjon. Hun kom opp mot Japans beste spiller, verdenstreer Kasumi Ishikawa. Hun imponerte stort og tvang fram et femte og avgjørende sett før hun tapte 2-3 (4-11, 11-6, 8-11, 13-11, 14-16). Kim hadde attpåtil tre matchballer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer