- Fører til utfordringer

Øyvind Alsaker (56) mener at en rekke trenerutskiftninger har ført til at Manchester United har dårligere tid på overgangsmarkedet.

FØLGER PREMIER LEAGUE: TV 2-kommentator Øyvind Alsaker. Foto: NTB/TV 2
FØLGER PREMIER LEAGUE: TV 2-kommentator Øyvind Alsaker. Foto: NTB/TV 2 Vis mer
Publisert

Det har foreløpig vært et skuffende overgangsmarked for Manchester United-fansen, men tirsdag var endelig den første signeringen i boks: Venstrebacken Tyrell Malacia ble hentet fra Feyenoord for rundt 170 millioner kroner.

I tillegg ventes flere stor navn inn portene på «Drømmenes Teater» før overgangsvinduet stenger den 1. september.

Frenkie de Jong (Barcelona), Antony (Ajax), Lisandro Martínez (Ajax) og Christian Eriksen (klubbløs) nevnes alle i større eller mindre grad som svært aktuelle.

Manchester Uniteds nyansatte manager Erik ten Hag har meget god kjennskap til flere av dem, og det er ikke tilfeldig, skal vi tro TV 2s mangeårige Premier League-kommentator Øyvind Alsaker.

- Jeg synes vi ser på det overgangsbildet til Manchester United, de spillerne de er linket til, at klubben har dårlig tid. At det er Ten Hag, som nettopp har kommet inn, som nå setter i gang med å hente spillere han kjenner godt fra før av, forteller Alsaker til Dagbladet.

NY SJEF: Manchester United-manager Erik ten Hag. Foto: JUSTIN TALLIS / AFP
NY SJEF: Manchester United-manager Erik ten Hag. Foto: JUSTIN TALLIS / AFP Vis mer

Alsaker mener Ten Hags relativt ferske ankomst, i tillegg til at både Ole Gunnar Solskjær og Ralf Rangnick har forsvunnet ut dørene på Old Trafford i løpet av de siste åtte månedene, har ført til at Manchester United virker å være inne i et utfordrende overgangsmarked, der de kanskje må gå etter litt andre spillere enn det de hadde ønsket.

- Sånn blir det når du starter sesongen med en manager, bytter ham halvveis og bytter han igjen. Når du da er kommet i mål er det vanskelig å få gjort det langsiktige signeringsarbeidet som er ganske tidkrevende. Derfor bærer det litt preg av at det er spillere han kjenner som de går etter nå, forklarer TV 2-kommentatoren.

- Klassespiller

Siden glansdagene under Sir Alex Ferguson er det vanskelig å stikke under stol at Manchester United har manglet en skikkelig midtbanesjef, som Roy Keane og Michael Carrick, som i en årrekke patruljerte Uniteds midtbane.

En defensiv midtbanespiller har derfor vært etterlyst, samtidig som Barcelona-stjernen Frenkie de Jong angivelig nærmer seg en overgang til de røde djevlene.

Spørsmålet er om han kan bekle en slik rolle i United?

- Nå var Keane og Carrick veldig forskjellige. Det er egentlig ikke så stor forskjell på Carrick og De Jong i mine øyne. Et anker kan først og fremst være en ballvinner, men det må jo ikke være det, sier Alsaker.

Han fortsetter:

- Det er ikke sikkert De Jong skal være noe anker. Jeg vet ikke hvordan Ten Hag har tenkt til å sette opp den trekanten sin, men han er ingen ballvinner i den samme klassen som Fabinho, Declan Rice, Rodri og Pierre-Emile Højbjerg. Han er en litt annen type, ekstrem ballsikker og veldig flink til å diktere tempo. Rett og slett en klassespiller.

PÅ TRENING: Nederland-stjernen Frenkie de Jong. Foto: Hollandse Hoogte/Shutterstock
PÅ TRENING: Nederland-stjernen Frenkie de Jong. Foto: Hollandse Hoogte/Shutterstock Vis mer

Alsaker legger til at han er en stor tilhenger av De Jong, og mener han uavhengig hvor han skal spille er en spillertype Manchester United trenger.

Det er Viaplays fotballekspert Lars Tjærnås helt enig i.

- Manchester United trenger ham, av flere grunner. Den viktigste er at han er god. En av hans beste egenskaper er fotballintelligensen, og med den vil han sannsynligvis tilpasse seg ny liga, land og struktur raskt, forteller Tjærnås til Dagbladet.

Trenger hjelp mot de beste

Han mener det er en stor fordel at De Jong kjenner Ten Hag fra da de to var sammen i Ajax.

- Kan han bekle en rolle som defensiv midtbanespiller?

- Ja, han kan spille dypt i mange kampbilder, og han vil i den rollen bidra til å smøre angrepsspillet. Men mot de beste lagene i Premier League vil han trolig måtte spille sammen med en solid ballvinner og fysisk duellspiller rundt seg, sier Tjærnås.

Avhengig av hvilke spillere som kommer inn, tror han at Manchester United kan være med og kjempe om topp fire denne sesongen, men at det er for langt opp til topp to.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer